NB I

Sándor György tényleg távozik

A bajnok Videoton csapatkapitánya megerősítette, hogy a klub a nagy siker ellenére sem marasztalja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Néhány napja már nem titok, hogy a Videoton kulcsjátékosai közül Juan Calatayud, Nemanja Nikolics és Sándor György sem marad a bajnokcsapatnál. A gólkirály külföldre vágyik, a spanyol kapus, valamint a csapatkapitány azonban maradt volna, de nem kaptak szerződéshosszabbítási ajánlatot.

A fehérváriak mindkét bajnoki címében oroszlánrészt vállaló Sándor György a feol.hu oldalon részletesen beszélt a kialakult helyzetről.

– A minap a sportnapilapban nyilatkozta, hogy nem kapott hosszabbítási ajánlatot a klubtól. Nehezen dolgozza ezt fel?
– Az újságírói kérdés arra vonatkozott, hogy mire lehet képes a Vidi a Bajnokok Ligájában. Erre nem mondhattam azt, hogy bejutunk a csoportkörbe, mert nagy valószínűség szerint már nem leszek itt – szögezte le Sándor György. – Ez nem titok, lejár a szerződésem öt és fél év után, nem szóltak, hogy számítanak rám, de azt sem mondták, hogy nem… Hogy mennyire nehezen dolgozom ezt fel? Megpróbálok nem foglalkozni vele, hiszen van még fontos feladat ebben a szezonban, csapatkapitányként foglalkoznom kell sok minden mással, sok mindenkivel.

– Azoknak a lelkét kell ápolni, akik szintén bizonytalan státuszban vannak?
– Azért nem kell simogatni senkit, de vannak olyan napi teendők, amelyet a vezetőedző bíz rám, vagy éppen a társak kérnek meg valamire. A saját helyzetemmel egyszerűen nincs időm foglalkozni. Néha szóba kerül a kialakult helyzet, van úgy, hogy több játékosnál egyszerre, olyankor egy beszélgetést követően lezárjuk a témát.

– Az elmúlt napok bizonytalansága kihathat a kupadöntőre?
– Profi csapatként ki kell zárnunk a történéseket, persze minden ember máshogy kezeli a helyzetet. Abban viszont biztos vagyok, hogy mindenki felméri, mekkora lehetőség kapujában állunk. Az elmúlt években megtapasztaltuk, mennyire nehéz trófeákat nyerni. Buktunk már el kupadöntőt, aztán hiába volt jó csapatunk Paulo Sousa idejében, ilyen helyzetbe nem kerültünk. Most a bajnoki arany mellé megnyerhetjük az MK-t is, ennél nagyobb motivációra nincs szükségünk.

Olvasói sztorik