NB I

Már biztos: Nikolics távozik

Két-három külföldi ajánlata van a gólkirálynak, aki a szezon végén elhagyja a Videotont.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Már biztos, hogy Nikolics Nemanja a jelenlegi idény végén távozik a bajnok Videoton csapatától. A válogatott csatár a Digi Sport televízió kedd reggeli műsorában elmondta: egyelőre nem tudja, hol folytatja a pályafutását. Jelenleg két-három külföldi ajánlata van, de csak a Magyar Kupa-finálé után dönt a továbbiakról. Elárulta azt is, hogy egyszer szeretne visszatérni Fehérvárra.

Sándor György és Juan Calatayud után ő a bajnokcsapat harmadik alapembere, akit nem tudnak megtartani.

– Miért döntött úgy, hogy elhagyja a klubot?
– Nehéz döntést hoztam, sokat agyaltam rajta, nem volt egyszerű. Öt éve vagyok itt, megszerettem a várost, a szurkolókat, meg a csapatot, de úgy gondolom, eljött az ideje, hogy kipróbáljam magamat egy erősebb bajnokságban – magyarázta Nikolics Nemanja. – A debreceni meccs után beszéltem a sportigazgatóval, és elmondtam, hogy külföldre szeretnék menni. Október óta tárgyaltam a klubbal, de sajnos nem tudtunk megállapodni. Novemberben elmondtam az elnöknek és a sportigazgatónak, hogy ha megfelelő ajánlatot kapok, szeretném kipróbálni magamat külföldön, de azt is mondtam, hogy ha meg tudunk állapodni, szívesen maradok a Videotonnál. Sajnos nem tudtunk megállapodni. A Debrecen elleni meccs után úgy eldöntöttem, hogy fájó szívvel, de elhagyom a Videotont. Egyszer szeretnék visszajönni.

– Gondolkodott már azon, melyik bajnokságban tudna a legjobban teljesíteni?
– Konkrétan ezen nem gondolkoztam. Csak akkor tudok tervezni, ha lesznek konkrétumok, és egy adott csapatban tudok gondolkodni, és nem csak az országban. Van két-három klub, amelyektől konkrét ajánlataim is vannak, de csak a Magyar Kupa döntője után fogok döntést hozni. A legfontosabb az, hogy megnyerjük a kupát. Az új csapattal kapcsolatban pedig az a legfontosabb, hogy megkapjam azt a lehetőséget, ami kell egy játékosnak ahhoz, hogy megmutassa, mire képes. Az alapján fogok dönteni, hogy van-e esélyem játszani, vagy sem.

Olvasói sztorik