NB I

Aki akar, távozhat a Videotontól

Burcsa Győző klubigazgató leszögezte: jó a hangulat a bajnokcsapat öltözőjében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A bajnok Videoton FC klubigazgatója, Burcsa Győző a Sport TV Mai helyzet című műsorában értékelte a szezont, és elmondta, ha van olyan játékos, aki külföldre akar menni a klubtól, azt nem tudják megtartani, Joan Carrillo vezetőedző pedig nem jelezte neki, hogy el akarna menni Fehérvárról.

A Videoton 26 forduló után szerezte meg a bajnoki címet, Burcsa Győző szerint ez nem a véletlen műve, jól felépített rendszert alakítottak ki a klubnál.

– Választottam egy ambiciózus edzőt, aki nem rendelkezett NB I-es rutinnal. Sokan meg is kérdőjelezték abban az időben, hogy milyen döntés ez, de ahogyan mondani szoktam, majd utólag kiderül – magyarázta Burcsa Győző. – Ezzel kezdődött, és ott folytatódott, hogy azok a játékosok, akik morális, erkölcsi és szakmai szinten sem feleltek meg, el lettek küldve az egyesülettől, és attól kezdve felállítottunk egy újfajta modellt, hogy aki beáll a sorba, az tudja, hogy ezt és ezt kell csinálni, az edző megkövetelte a munkát. Nagyon fontos, hogy el tudtuk úgy kezdeni a bajnokságot, hogy volt egy kész csapatunk, ahova folyamatosan igazoltunk, tehát meg tudtuk jól erősíteni a keretet. Emellett ment egy jó szakmai munka, és azt nem kell szerintem ecsetelni, hogyha az eredmények jönnek, akkor általában a közösséggel nincs gond.

– A költségvetés azért kell, hogy tudjunk úgy üzemeltetni egy klubot, hogy az eredmény érdekében mindent megtegyen a klub. Nekem az volt a feladatom, hogy a csapat számára az étkezéstől kezdve, a szálláson és edzőtáboron át az orvosi ellátásig és masszőrig minden rendelkezésre áll a Videotonnál ahhoz, hogy ez a csapat jól szerepeljen – mesélte a klubigazgató. – Mi Magyarországon valóban kiemelkedünk ebben, talán még a Ferencváros az, amely azon a szinten van. Mindent elkövetünk azért, hogy a csapatunk bajnok legyen. A téli átigazolási piacon már igazoltunk úgy játékost, hogy nyáron be lehessen építeni. Semmit nem akarunk a véletlenre bízni, huszonnégyes keretünk van, tehát ha nem játszik az első csapat kompletten, akkor mi továbbjutunk a kupában az úgynevezett második kerettel, ami majdnem ugyanolyan erős. Elmondhatjuk azt, hogy ha bárki kiesett, akár Juhász Roland, Sándor György vagy Nikolics, a csapat ugyanúgy nyert. Van egy olyan erős kerete a Videotonnak, amely az egész NBI fölé helyezte a csapatunkat.

– Nagyon egyszerű a helyzet. Ez egy munkahely, szerintem a munkahelyen az embereknek nem jóban kell lenni, hanem jól kell dolgozni együtt. Ha valakivel jóban akarunk lenni, az a családunk elsősorban. Természetesen úgy nincs eredmény, hogy mindig, mindenben egyetértünk, az edzőt is, engem is mindig sarkall valami, hogy jobb legyen, tehát itt az előfordul, hogy van konfliktus. Én nem tudok arról, hogy az edző el akar menni, én a főnöke vagyok, nekem nem jelezte, hogy el akar menni, nem tudom, hogy ezek a hírek honnan jönnek – reagált arra, hogy Joan Carrillóval állítólag nem jó a viszonya.

A lejáró szerződésű játékosokról is nyilatkozott a klubvezető.

– Azt a játékost, aki külföldre akar menni, aki kijelentette, hogy nem marad itthon, mi nem tudjuk megtartani. A többi játékos, akit a klub meg akar tartani, mindenki kapott nagyon jó lehetőséget, jó ajánlatot. Ha ők nem fogadják el, én erőszakkal nem tudok senkit itt tartani. Ha valaki el akar menni, akkor az ajtó nyitva van. Van egy edző, akinek még szerződése van, aki jó eredményt ért el, aki jól dolgozott. Nem tudom, honnan veszik ezeket a híreket, vagy ki terjeszti feleslegesen, annyit tudok, hogy nálunk jó a hangulat, megnyertük a bajnokságot, és hogy néha van összezördülés, az szerintem egy munkahelyen természetes – összegzett Burcsa Győző.

Olvasói sztorik