NB I

Juhász Roland örül a Fradinak

A Videoton tapasztalt védője várja a kupadöntőt, hiszen szeret a Groupama Arénában játszani.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Remek szezont fut Juhász Roland, hiszen a sérülések elkerülik, ennek köszönhetően a válogatottban és a Videoton bajnokcsapatában is alapembernek számít. Az origo.hu oldalon olvashat interjúból kiderül, hogy a Belgiumból való hazatérése után jobb NB I-et kaptott, mint amilyet várt.

– Az NB I előrelépett, de jó lenne, ha még több olyan csapat lenne, mint a Videoton vagy a mostani Fradi, amely egyre kiegyensúlyozottabb csapat benyomását kelti. Örülök, hogy Fradi ellen lesz a Magyar Kupa-döntő, mert a két legjobb formában lévő csapat találkozik – magyarázta Juhász Roland, majd hangsúlyozta: egyáltalán nem bánja, hogy a Groupama Arénában lesz a meccs, hiszen szeret ott játszani, és a válogatottal többször tapasztalta, milyen az FTC stadionjában nagy számú közönség előtt futballozni.

Sok játékosnak lejár a szerződése Székesfehérváron, és egyelőre nem lehet tudni, a hosszabbítási folyamatok milyen fázisban vannak, ez némileg aggasztja a tapasztalt védőt.

– Az biztos, hogy jó lenne a keretet egyben tartani, mert ez összeszokott csapat, és a rövid nyári szünetben nehéz újat építeni. A nemzetközi kupára való felkészülés szempontjából mindenesetre kedvező, hogy már eldőlt a bajnokság. A leggyakoribb kezdőcsapatból öt játékosnak is lejár a szerződése, márpedig ha ennyien elmennek, az komoly érvágás bármelyik csapat életében. Ezért is bízom benne, hogy sikerül megoldást találni – szögezte le Juhász.

Még azt sem lehet biztosan tudni, hogy ő marad-e a Videotonnál, mert ha jönne egy külföldi lehetőség, szívesen belevágna. Ha mondjuk Dárdai Pál a Herthához hívná, jó érzéssel töltené el, és nem tudna nemet mondani. Juhász jelenleg 31 éves, védőként sokszor lehet még válogatott, és csak 15 mérkőzés választja el Bozsik József 101 meccses rekordjától.

– Az egyik legnagyobb motivációm, hogy elérjem ezt a számot. Nekem mindig a válogatott volt a legfontosabb, és az a célom, hogy hétről hétre úgy teljesítsek, hogy meghívót kapjak. Ha így lesz, akkor a százegyes szám elérhető közelségbe kerülhet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik