NB I

Fotók és örömszavak – bajnokavatás Fehérváron

Joan Carrillo vezetőedző mindenképpen szeretné kitölteni a szerződéséből hátralévő egy évet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Videoton megnyerte az OTP Bank Liga 2014–2015-ös kiírását, miután a második Ferencváros vasárnapi döntetlenjével behozhatatlan előnybe került. A székesfehérvári együttes a 26. fordulót követően 13 ponttal előzi meg a zöld-fehéreket, amely a hátralévő négy körben már nem érheti utol. A Videoton története második bajnoki sikerét aratta, első aranyérmét 2011-ben nyerte.

A csapat és a szakmai stáb tagjai a Sóstói Stadionban kezdték a közös ünneplést vasárnap este. A hatodik bajnoki címét nyerő védő, Juhász Roland a Sport TV élő adásában elmondta: teljesen mindegy, hogy egy meccs lefújása után ünnepelhet a csapat, esetleg csak egy nappal később – mint idén –, a lényeg a siker, illetve a közös ünneplés.

– Együtt van a csapat, ennél szebb pillanat szerintem nincs. Ez az egyik legszebb a bajnoki címeim közül. Nagyon komoly csapat van itt Fehérváron, a pályán és azon kívül is remek a csapatszellem. Különösen örülök, hogy négy meccsel a vége előtt sikerült biztosítani a bajnoki címet. Komoly riválisaink voltak, de örülök, hogy képesek voltunk mindig csak a következő meccsre koncentrálni – nyilatkozta Juhász Roland.

A spanyol vezetőedző, Joan Carrillo Milan úgy fogalmazott: azért nyer egy csapat bajnokságot, mert igazi emberek szó szerint csapatot alkotnak.

– Nem volt könnyű számunkra ez a bajnokság, ha a kívülállók számára könnyűnek is tűnt. A srácok nélkül nem lett volna sikeres a csapat, nagyon fontos volt, hogy nap mint nap sokat, még többet dolgozzanak – kezdte a sikeredző. – Nem csupán a legjobb kapust és a legeredményesebb támadót kell kiemelni, hanem az egész csapatot, hiszen mindenki odatette magát, hogy megnyerje a bajnokságot a Videoton. És ami a legfontosabb, hogy napról napra dolgozni kell, csak így lehet sikereket elérni. Nagyon komoly riválisokat győztünk le. Az más kérdés, hogy már négy fordulóval a vége előtt meg tudtuk nyerni a bajnokságot – ezért nagyon sokat tettünk.

A magyar bajnoksággal kapcsolatban Joan Carrillo úgy vélekedett: ha valaki azt mondja, hogy itt könnyű aranyérmet nyerni, akkor jöjjön, és bizonyítsa! A Videoton sokat tett érte, hogy megnyerje, és megérdemelten végzett az élen. Hazánk labdarúgása fejlődésben van, egyre többet mutat, és a mérkőzések is egyre bonyolultabbak. A saját jövőjéről elmondta, hogy jövő nyárig él a szerződése, amit mindenképpen szeretne kitölteni, hiszen nagyon jól érzi magát a csapatnál és a városban.

Megköszönte azoknak, akik megadták a lehetőséget számára, hogy a Vidi vezetőedzője lehessen, és azoknak is, akik nem bíztak benne, hiszen ők is erősebbé tették, így tudott sikeres lenni.

Kétezren ünnepeltek a városban

Mintegy kétezren ünnepelték a Videoton második bajnoki címét Székesfehérváron, a városháza előtti téren vasárnap éjszaka. Az önkormányzat épületében Cser-Palkovics András polgármester fogadta az örömittas játékosokat, szakvezetőket, akik ezt követően az épület erkélyéről és az alatta felállított színpadról is köszöntötték a téren összegyűlt szurkolókat.

A csapat spanyol vezetőedzője, Joan Carrillo az MTI kérdésére elmondta: az ország legjobb szurkolóinak tudtak örömet szerezni, ami rendkívül boldoggá teszi. Úgy vélte, a bajnokság megnyerése a kemény munkának és annak a kiváló közösségnek köszönhető, ami a szezon eleje óta Székesfehérváron van.

Hangsúlyozta, hogy minden egyes napon ezért az eredményért dolgoztak és a labdarúgók minden alkalommal győzni akartak, amikor pályára léptek. A következő szezonnal kapcsolatban elmondta: nagyon jól érzi magát a klubnál, a Bajnokok Ligája kemény feladatnak ígérkezik, de áll elébe.

Sándor György csapatkapitány, aki 2011 után második alkalommal lett bajnok a Videotonnal, közölte: az előző, csalódást keltő szezon után minden játékos meg akarta mutatni, több van benne. Hozzátette: olyan edzővel dolgozhattak, aki rendkívül felkészült és bizonyította, a maximumot ki tudja hozni az együttesből.

Kiemelte, a következő hetekben sem vesznek vissza a munkából, mert szeretnék megnyerni a Ferencváros elleni Magyar Kupa döntőt, és a bajnokságot is rekordpontszámmal szeretnék befejezni.

Olvasói sztorik