NB I

Bódi Ádám jó ajánlatokban bízik

A Ferencváros ellen szabadrúgásból bombagólt szerző szélső elégedett az utóbbi meccseken mutatott formájával.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Debrecen vasárnap délután 1-1-et játszott a Ferencváros vendégeként az élvonal 27. fordulójában. A több mint tízezer néző előtt rendezett rangadón Pavlovics révén a Fradi szerzett vezetést az első félidőben, de a 89. percben Bódi Ádám egy éles szögből szerzett szabadrúgásgóllal pontot mentett a Lokinak. A gyönyörű találatot szerző 24 éves középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére értékelte az összecsapást.

– Jó volt látni, hogy ennyien kilátogattak a mérkőzésre. Először játszottunk a Groupama Arénában, és jó érzés volt ennyi néző előtt pályára lépni. Így van értelme az egésznek, ha készül egy új stadion, akkor abban szurkolók is legyenek, hiszen értük van a futball – vélekedett Bódi Ádám. – Az első félidő hagyott némi kívánnivalót a részünkről. A fő probléma az volt, hogy nem tudtuk megtartani a labdát. Nem volt eleget nálunk a labda ahhoz, hogy olyan támadásokat vezessünk, amelyek esetleg góllal zárulnak. Sajnos pontrúgásból kaptunk egy gólt, pedig készültünk erre, hiszen tudtuk, hogy a Fradi pontrúgásból is nagyon erős. A szünetben rendeztük a sorokat, és agresszívabban jöttünk ki a második játékrészre. Letámadtuk a Ferencvárost, és ez feküdt is nekünk. Megzavartuk a védelmüket, akadtak lehetőségeink is, és szerencsére a végén a szabadrúgásom beakadt a hosszú felsőbe. Személy szerint is nagyon örülök, de a csapat számára is nagyon fontos volt. Elégedettnek kell lennünk az egy ponttal, mert nem volt ebben annyival több, hogy nyerjünk a Fradi otthonában.

– A szabadrúgás előtt mi játszódott le a fejében. Már akkor tudta, hogy a hosszú felsőbe lövi, amikor lerakta a labdát?
– Eszembe jutott egy decemberi Ligakupa-mérkőzésünk, amikor a Sopron ellen három-egyre nyertünk, és azon a meccsen is ugyanilyen szögből berúgtam a hosszúba. Ez a szituáció ugrott be és próbáltam ugyanúgy eltalálni a labdát. Ilyenkor mindig kaput kell találni, élesen a hosszút céloztam, és szerencsére sikerült. Szerintem az is kellett a gólhoz, hogy Varga József megzavarja Dibuszt, hiszen berepült elé és valószínűleg a hálóőr nem látta pontosan a labda ívét. Dibusz Dénes kérdezte is tőlem a meccs végén, hogyan ment az a labda, mert elég furcsán csapódott lefelé. Lehet, hogy azt hitte, fölé megy, de szerencsére jól találtam el, és ez pontot ért nekünk.

– Karrierje során nem ez volt az első bombagólja. Van esetleg kedvence?
– Szerencsére olyan helyzetben vagyok, hogy mostanában több ilyen is van. A Vidi ellen szerzett találatom is tetszett, nagyon szép és nehezen kivitelezhető gól volt, illetve a Kecskemétnek rúgott gólom is nagy volt, az is kedves a szívemnek. Valamint a kétezer-tizenegyes bajnokságban éppen a Fradinak lőttem egy szabadrúgásgólt, ami akkor három pontot ért.

– Bizonyára elégedett az utóbbi időben mutatott formájával…
– Igen, elégedett lehetek, amióta visszakerültem a kezdőbe. Az utóbbi öt mérkőzésen három gólt rúgtam, és úgy érzem, visszatért a formám is. Egyelőre elégedett vagyok, és remélem, ez így is folytatódik, hiszen abban bízom, hogy érkeznek majd megkeresések, és el tudok igazolni esetleg egy erősebb bajnokságba.

– Az ötödik sárga lap begyűjtése viszont akkor nem jött jókor…
– Sajnos ez most nem, de szerdán van egy Ligakupa-meccsünk, tehát a hétre is marad nekem mérkőzés. Mivel hétvégén nem játszhatok, ezért úgy gondolom, lehetőséget kapok, és ez is fontos, hiszen egy elődöntőről van szó. Bízom benne, hogy úgy tudok teljesíteni, ahogy elvárom magamtól.

Olvasói sztorik