Törökország

Fiatal-góllal nyert a Loki

Nagyon sok helyzete volt a Debrecennek a macedón FK Pelister ellen, de a meccs egyetlen góljára a 88. percig kellett várni.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Debreceni VSC-TEVA – FK Pelister Bitola (macedón) 1-0 (0-0)
Törökország, játékvezető: Oláh G.
DVSC: Slakta (Novakovics, a szünetben) – Berdó, Máté P., Brkovics, Vadnai (Ferenczi J., a szünetben) – Bódi, Varga J., Bouadla, Wittrédi – Tisza, Bereczki. Edző: Kondás Elemér
Gólszerző: Bereczki (88.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Első szerdai edzőmeccsét a macedón élvonal nyolcadik helyén álló Pelister Bitola ellen játszotta a Debrecen.

A mérkőzés elején Bereczki passza után a berobbanó Tisza Tibor hat méterről lőtt, de a kapus szögletre mentett. Az ötödik percben Tisza 16 méterről próbálkozott, a labda a jobb felső sarok mellett hagyta el a pályát. A DVSC játéka dominált, teljesen beszorította ellenfelét, jelentősebb helyzet azonban nem alakult ki.

A 12. percben Bereczki átadása ismét Tiszát találta meg, de az utolsó pillanatban menteni tudott az ellenfél egyik játékosa. Nagyon aktív volt a magyar bajnokcsapat jobb oldala: Bódi Ádám ívelt a büntetőterület felé, azonban Tisza közelről a keresztléc fölé fejelt. A 22. percben a macedónok egyik támadója távolról lőtt, Slakta Balázs nagy vetődéssel szedte ki a labdát a jobb alsó sarokból.

Továbbra is nagy tempót diktált a Loki, Bódi a tizenhatos sarkáról lőtt, de a kapus hárítani tudott. A 41. percben Bódi szabadrúgását a macedón hálóőr védte, Bereczki megpróbált lecsapni a labdára, de a védők még időben tisztáztak. Nagy fölényben játszott a Debrecen, az ellenfél mindössze kétszer lőtt kapura, többnyire védekezett, mert a magyar együttesnek jó néhány helyzete volt.

Debreceni lehetőséggel kezdődött a második játékrész is: Bouadla passza után Bódi lőtt, a kapusról kipattanó labda Bouadla elé került vissza, de az ő ziccerét egy magasra ugró védő a gólvonalról mentette. Az ötvenedik percben Wittrédi 16 méterről eleresztett bombája elkerülte a kaput. Öt perccel később Tisza szöglete után többször is veszélyeztettek a hajdúságiak, de a macedón védők mentetek.

Az első félidőhöz képest nem változott sokat a játék képe, továbbra is nagy erőbedobással alakította ki helyzeteit a DVSC, ám a Pelister játékosai foggal-körömmel védekezve vágtak ki minden labdát. A hatvanadik percben Tisza 25 méteres bombája a léc fölött suhant el, majd Ferenczi átadását Bódi nagy erővel kapura lőtte, a védők szögletre tisztáztak.

A folytatásban sokat állt a játék, ugyanis egyre több volt a szabálytalan belépő, így hol az egyik, hol a másik oldalon kellett ápolni. A 79. percben egy kontrát vitt végig a Pelister, de csatárának lövését Novakovics könnyedén fogta. A 85. percben Tisza lövése a kapufán csattant, és amikor már úgy tűnt, hogy tucatnyi helyzete ellenére nem tud nyerni a Debrecen, Bódi az alapvonal közeléből visszalőtte a labdát, a fiatal Bereczki Dániel pedig megszerezte a győztes gólt (1-0) – tudósított a DVSC honlapja.

Olvasói sztorik