NB I

Lehetetlen gólt kapott a Fradi

A Ferencváros házigazdaként a 89. percig vezetett, de végül 1-1-et játszott a Debrecen ellen.
OTP Bank Liga, 27. forduló
Ferencvárosi TC – Debreceni VSC-TEVA 1-1 (1-0)
Groupama Aréna, 10 500 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Pavlovics, Ramírez – Csukics (Gyömbér, 37.), Somalia – Varga R. (Nagy Dominik, 79.), Gera, Lamah – Böde. Edző: Thomas Doll
DVSC: Verpecz – Nagy Z. (Sidibe, 65.), Brkovics, Mészáros N., Korhut – Varga J. – Jovanovics, Bouadla (Mihelics, 12.), Szakály P., Bódi – Balogh N. (Tisza, 76.). Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Pavlovics (19.), illetve Bódi (89.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A második hely megtartására törekvő Ferencváros a dobogóra kerülésért küzdő Debrecent fogadta az élvonal 27. fordulójának rangadóján, szombat délután. A hazaiaktól David Mateos, Hajnal Tamás és Busai Attila is hiányzott. Pozitívum, hogy az egymást követő harmadik bajnoki meccsen regisztráltak 10 ezer fölötti nézőszámot a Groupama Arénában.

A várakozásnak megfelelően jó iramban kezdődött a játék, de a helyzetek eleinte elmaradtak. A 14. percben Csukics kézzel ütötte a labdát a hálóba, ezért a játékvezető nem adta meg a gólt. Két perccel később Böde kapott remek labdát Somaliától, de közvetlen közelről leadott lövését, majd az ismétlést is bravúrral védte Verpecz. A 19. percben egy szöglet után a Nagy Zoltán mellől felugró Pavlovics szép mozdulattal fejelt a hálóba (1-0). A túloldalon Varga József lapos lövését Dibusz vetődve védte.

A Fradi egy veszélyes beadással, majd két ígéretes szöglettel folytatta, és bár a debreceniek is eljutottak a hazai kapuig, a játék képe alapján teljesen reális volt az egygólos hazai előny a szünetben. Az első félidő lefújása előtt Varga Roland szabadrúgását Nalepa fejelte a kapu mellé.

Az újrakezdést követően a DVSC támadóbb felfogásban futballozott, az 52. percben Balogh Norbert lövését blokkolták szögletre a hazaiak. A túloldalon Böde Dániel került a földre, de a büntető elmaradt, mert a védő először a labdát találta el. Az 56. percben Böde lőhetett nagy helyzetben az öt és feles vonaláról, de ebből is szöglet lett. A 67. percben Bódi Ádám kerülhetett volna helyzetbe, de csapattársa, Sidibe elfejelte előle a labdát. A 74. percben Lamah tekert a kapu mellé.

A hajrá is izgalmas volt, és a 89. percben Bódi Ádám éles szögből érkező oldalszabadrúgása a hálóban kötött ki (1-1). A Fradi továbbra is – 2013 novembere óta – veretlen hazai pályán, és a Groupama Aréna még mindig bevehetetlennek számít, de mivel a zöld-fehérek nem nyertek, matematikailag még nem biztos, hogy felállhatnak a dobogóra a bajnokság végén.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András, a DVSC utánpótlásedzője értékelte:

Óriási hiba előzte meg a Debrecen egyenlítését. Egy ilyen szintű kapusnak, mint Dibusz Dénes, ki kell tudnia ütni ezt a lövést, és akkor nincs probléma. Bódi Ádám ragyogóan rúgta el – amikor a korosztályos csapatokban játszott, már akkor is nagyon jól végezte el a szabadrúgásokat –, de kellett hozzá a kapus hibája is. Hozzáteszem, hogy Nagy Dominik is hibázott, amikor szabálytalankodott, mert abban a helyzetben, az oldalvonal mellett erre nem volt szükség. A sors igazságtalansága lett volna, ha nem talál egy gólt a Debrecen, tehát az egyenlítés megérdemelt volt.

Végig óriási harc, egymás elleni küzdelem zajlott a pályán, a párharcok domináltak. Mindkét csapat jól zárta le a területeket, ezért óriási ziccerek egyik oldalon sem voltak. Mintha a Fradi a hajrára elfáradt volna, nem tudta ugyanazt a tempót diktálni, mint korábban, némileg visszaesett. Nem tudom, mikor láttam legutóbb ilyen jó magyar mérkőzést, ilyen jó iramú, lüktető játékot. Az őszi Debrecen–Fradi is jó volt, ez talán még jobb. Ehhez kellett, hogy mindkét csapatnak fontos legyen a győzelem, és végig nagy akarással, fegyelmezetten, nyílt sisakkal játsszon. Ragyogó volt, és ehhez minkét együttes kellett.

Olvasói sztorik