NB I

NB I: lendületbe került a címvédő

A Debrecen hazai pályán számos helyzetet kidolgozott, és kettőt értékesített is a Paks ellen.
OTP Bank Liga, 24. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Paksi FC 2-0 (1-0)
Debrecen, 2700 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
DVSC: Verpecz – Korhut, Brkovics, Mészáros N., Lázár P. – Bódi (Mihelics, 86.), Szakály P., Bouadla, Varga J., Jovanovics (Sidibe, 70.) – Balogh N. (Tisza, 78.). Edző: Kondás Elemér
Paks: Molnár P. – Báló, Gévay, Rodenbücher, Kulcsár D. – Könyves (Kiss T., 79.), Bartha (Kecskés, 62.), Bertus, Kesztyűs B., Balázs Zs. (Hahn, 79.) – Haraszti. Edző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Rodenbücher (öngól 28.), Sidibe (82.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Nagyerdei Stadion tőszomszédságában a DVSC tíz évvel ezelőtti, első bajnokcsapatát ünnepelték, ennek ellenére a Paks elleni mérkőzésre bántóan kevés néző volt kíváncsi.

A 15. percben Bouadla középre tekert labdája néhány centivel elsuhant Balogh Norbert lába előtt az ötösön belül. Négy perccel később Bódi tíz méterről lőtt, a labda alig ment el a kapufa mellett. A 23. percben Bouadla lövése elment a kapufa mellett. Két perccel később Bódi Ádám szabadrúgását nagy bravúrral, röplabdás alkarérintéssel védte Molnár Péter. A 28. percben egy újabb Bódi-szabadrúgás után Rodenbücher védhetetlenül fejelt a saját kapujába (1-0). A 33. percben a 250. élvonalbeli meccsét játszó Szakály Péter remek lövését Molnár a kapufára tolta. A paksiak teljesen passzív védekezőjátékot produkáltak, a házigazdák viszont aktívak voltak és kis túlzással végigtámadták az első félvonást, úgyhogy teljesen megérdemelten vezettek.

A szünet után Molnár Péter kiütött egy debreceni beadást, majd Szakály Péter kapáslövése suhant el a kapufa mellett. Az 51. percben Bódi remek lövését szögletre mentette Gévay. Két perccel később Balogh Norbert lövését a vendégkapus nagy bravúrral kiütötte. Az 57. percben Bódi szabadrúgását Varga József fejelte a keresztlécre. A 76. percben Sidibe próbálkozott közelről, de Molnár ezt is védte. Hat perccel később Tisza Tibor betört a tizenhatoson belülre, majd két szép csel után az őrizetlenül hagyott Sidibe elé passzolt, aki az üres kapuba lőtt (2-0).

Több gól nem született, és mivel a vendég tolnaiaknak szinte egyáltalán nem volt számottevő helyzetük, a DVSC megérdemelten nyert.

Olvasói sztorik