NB I

Fordított és nyert a Debrecen

Hiába szerezte meg a vezetést a Kecskemét, a DVSC 2-1-re győzött idegenben az élvonal 23. fordulójában.
OTP Bank Liga, 23. forduló
Kecskeméti TE – Debreceni VSC-TEVA 1-2 (1-1)
Kecskemét, 2800 néző. Játékvezető: Erdős
KTE: Tujvel – Lovrics, Karan, Szkopljak, Laczkó Zs. – Radoja, Vukaszovics, Kitl (Gréczi, 71.) – Szavics (Szivacski, 76.) – Novák Cs., Szalai D. (Fótyik, 86.). Edző: Bekő Balázs
DVSC: Novakovics – Lázár P., Brkovics, Mészáros N., Korhut – Jovanovics (Tisza, 96.), Varga J. – Bódi, Bouadla (Morozov, 90.), Szakály P. – Balogh N. (Kulcsár T., 81.). Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Kitl (15.), illetve Bódi (23.), Jovanovics (62.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiaknál egy meghatározó játékos, N’Diaye hiányzott, de a találkozó előtt Bekő Balázs vezetőedző pozitívan nyilatkozott, jelezte, bízik benne, hogy a helyettese ugyanúgy megállja a helyét.

Öt percet kellett várni az első említésre méltó helyzetre: Bódi csúnyán fölé lőtt egy szabadrúgást. Egy perccel később Szalai beadását Novák fejelte volna kapura, ám nagy helyzetben fejjel mentett előle Mészáros. A nyolcadik percben megint Bódi veszélyeztetett, Tujvel azonban nagyot nyújtózva kitolta a lövést. Nem sokkal később Szkopljak kezelt le egy lecsorgó szabadrúgást, de lövését blokkolták. A szögletből gólt szerzett a KTE, a játékvezető viszont már korábban szabadrúgást fújt kifelé.

A 15. percben megszerezte a vezetést a Kecskemét: Novák futott el a jobb oldalon egy előrelőtt labdával, középre passzolt, ahol Brkovics csak megállítani tudta a játékszert, így az Szalai elé került, majd higgadtan az érkező Kitl Miklós elé passzolt, aki kilőtte a hosszú sarkot (1-0). Sakk-matt helyzetet kidolgozva jutott előnyhöz a KTE. A 23. percben Bódi Ádám válaszolt: egy kisszögletet követően a tizenhatos előteréig vezette a labdát, majd hatalmas gólt lőtt a bal felsőbe – Tujvel csak beleérni tudott (1-1).

Jó tíz percig csak a mezőnyben harcoltak a felek, nem forogtak veszélyben a kapuk, majd Szkopljak fejelt mellé nem sokkal egy szögletet. A folytatásban sem változott a játék képe: a sok szabálytalansággal tarkított találkozó ezen részében alig-alig forogtak veszélyben a kapuk. A játékrész végén Vukaszovics lőtt kapura 35 méterről egy szabadrúgást, de a középre tartó labda nem okozott gondot Novakovicsnak.

A második félidő első öt perce sem hozott nagy izgalmakat, de egy debreceni fejes megtörte a csendet – igaz, mellé szállt. Az 55. percben Tujvel öklözött Bódi elé, akinek a félig üres kapuba tartó lövését a védők blokkolták. Az 58. percben kiszorított helyzetből lőtt Balogh, de Tujvel is figyelt, és fölé tolta a löketet. Egy percre rá Szakály lövésénél is jól helyezkedett a kecskeméti kapus, így magabiztosan ölelte magához a közeli kísérletet.

Mezőnyfölényben játszott a DVSC, ami a 62. percben góllá is érett: Bouadla beadását Alekszandar Jovanovics bólintotta a kapuba a kapufa segítségével (1-2). A gól után érezhetően visszavett a tempóból a DVSC, némileg átvette a kezdeményezést a Kecskemét, de a vendégek védelme jól zárt, így ismét egy helyzetszegény periódus vette kezdetét. Hol debreceni, hol kecskeméti lábakon járt a labda, keresték a felek egymás gyenge pontjait, sikertelenül.

A nyolcvanadik percben Brkovics fejelt egy szögletet a hazai kapus karjaiba, majd a csereként beállt Kulcsár lőtt fölé. A 83. percben a ziccerben kilépő Korhut elől mentett gyönyörűen Szivacski. Egy percre rá a debreceni másodedzőt, Sándor Tamást küldték el a kispadról. Az utolsó percekben már nem kockáztatott a Loki, a Kecskemét pedig továbbra sem tudta áttörni a hátsó alakzatot, így 2-1-es sikerével tovább üldözi a dobogósokat a címvédő.

– Úgy érzem, a Debrecen megérdemelten nyert. Jó mérkőzést láthattunk, a Kecskemét is mindent megtett azért, hogy döntetlenre hozza a meccset – mondta a Rangadó.hu szakértője, Czéh László, a Kecskemét, az FC Fehérvár és a Ferencváros korábbi kiváló játékosa. – Külön öröm, hogy a fiatalok felvették a versenyt a debreceniekkel. Szalai Dani régóta nem játszott, de nagyon szép gólpasszt adott Kitl Mikinek. El lehet mondani, hogy folytatódik az a munka, ami jellemző a Kecskemétre, vagyis a fiatalokat próbálják beépíteni a csapatba szépen lassan. A második félidőben a rutinbeli differencia is kijött a csapatok között. A Debrecen ráadásul most régi önmagát mutatta, azt a teljesen higgadt, taktikus játékot játszotta, amit tud. A csapatok közti különbségeket se felejtsük el, gondolok akár a financiális különbségekre, akár a játékosállományra, ebben előrébb tart a címvédő.

Olvasói sztorik