NB I

Így köszöntötték Törőcsik Andrást

A hatvanadik születésnapját pénteken ünneplő legendát az UTE Baráti Kör látta vendégül.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Születésnapja alkalmából köszöntötték szerdán este Törőcsik Andrást, az Újpest focilegendáját, aki pénteken tölti be hatvanadik évét. Az újpesti Polgárok Házában rendezett ünnepséget a családja, több barátja és az UTE Baráti Kör szervezte.

A Blikktudósításából kiderült, hogy felesége, Terka is elkísérte Törőcsiket, aki kissé legyengülten, de kisimult arccal érkezett. A korábban több balesetet szenvedő, alkoholizmussal küszködő egykori válogatott focista tavaly márciusban került életveszélyes állapotban kórházba, agyműtéte után öt napig kómában volt.

Több rehabilitációs intézetben kezelték, jelenleg a csillaghegyi Ezüsthíd-otthon lakója. Több mint egy éve nem iszik, a cigarettáról leszokott, mindent megtesz a gyógyulásáért. Kezelése költségeit az UTE Baráti Kör állja, és a társaság újabb egy évig fizeti a számlát.

– Talán egy, legfeljebb két év múlva elhagyhatja a testvérem az intézetet. Nagy öröm, hogy itt ünnepelhetjük a születésnapját, mivel egy éve ilyenkor még az életéért aggódtunk – mondta a focista nővére, Éva.

Az ünnepelt különleges ereklyére is bukkant, a Borussia Dortmund focistáinak aláírásával érkezett mez a klubtól. A Magyar Olimpiai Bizottság, illetve a futballszövetség elnöke, Csányi Sándor pedig 100-100 ezer forinttal támogatja a gyógyulását.

Olvasói sztorik