Hírek

Törőcsik-kiállítás nyílik Újpesten

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Táncolj Törő-Gyógyulj Törő! címmel kiállítás nyílik szombaton 10 órakor, a Károlyi István Galériában Törőcsik Andrásnak, az Újpesti Dózsa legendás csatárának relikviáiból, személyes tárgyaiból, fotóiból.

A Foci Retro Facebook-oldal, az Újpesti Önkormányzat, valamint Törőcsik András barátainak összefogásával létrejött tárlatot csütörtökön délelőtt sajtótájékoztató keretében Wintermantel Zsolt, IV. kerületi polgármester mutatta be. A politikus beszédében emlékeztetett rá, hogy az időpont nem véletlen, mert Újpest most ünnepli várossá válásának 107. évfordulóját, a hétvégén tartják az Újpesti Városnapokat, és „ilyenkor mindig olyan kiállításokat szoktunk rendezni, amelyek igazán fontosak nekünk”.

Lozsekné Tuza Mária, a kiállításnak otthont adó galéria vezetője bevallotta, hogy gyerekként Törőcsik András volt a bálványa, ezért nagyon örült, amikor megtudta, hogy a kiváló labdarúgóról kiállítás nyílik.

„Csemegéztünk a fotókból, s elsősorban olyanokat válogatottunk ki, amelyek retro hangulatot sugároznak” – jelentette ki.

Kovács Zoltán főszervező, a Foci Retro közösségi oldal főszerkesztője elmondta, hogy a szerkesztés során olyan információkhoz és kulisszatitkokhoz jutott, amelyek máshol nem találhatók meg, s úgy érezte, ezek többet érnek annál, minthogy csak a Facebookon ossza meg őket.

„Három hónapja, napi 24 órában dolgozunk ezen a kiállításon. A célunk, hogy Törő igazi barátait el tudjuk érni, és felhívjuk rá a figyelmet. A kiállításra a belépés ingyenes, de kihelyezünk egy urnát, így aki úgy gondolja, hozzájárulhat Törő rehabilitációjához” – mondta, majd Törőcsiket kora Messijének nevezte, aki szerinte olyan érdemeket szerzett, amelyek alapján megérdemli a segítséget.

„Ekkora összefogás még nem volt érte” – fűzte hozzá, majd köszönetet mondott a kiállítás létrehozásában nyújtott segítségért Zsengellér Zsoltnak és Kalocsai Györgynek.

Törőcsik András fia, Attila az MTI-nek elmondta, hogy édesapját jelenleg a balassagyarmati kórházban ápolják, ahol egy infúziós vitaminkúrát kap, állapota javul és reméli, hogy szép lassan meg fog gyógyulni. Ő ugyan jelenleg Németországban él, de azt tervezi, hogy hamarosan hazaköltözik, hogy közelről segíthesse és támogathassa édesapját.

A kiállítás szeptember 6-ig, azaz jövő szombatig naponta 10 és 19 óra között tekinthető meg.

Olvasói sztorik