Hírek

Vidékre költöztetik Törőcsiket

Orvosi segítségre van szüksége, de a pénz még nem gyűlt össze; jótevője alkoholizmusról beszélt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda délelőtt Bercelre viszik Törőcsik Andrást, az újpestiek egykori kiváló futballistáját a fővárosi Nyírő Gyula Kórházból, és a Nógrád megyei rehabilitációs intézetben folytatják gyógykezelését – írja a Bors című napilap.

A korábbi 45-szörös válogatott futballista márciusban egy baráti est után a lakása előtt elesett, és olyan szerencsétlenül verte be a fejét, hogy agyműtéten esett át, azóta orvosi kezelésre szorul. Az 58 éves sportember életében új fejezet kezdődhet azzal, hogy a Harmónia Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthonban gyógykezelik. Az ottani havi elhelyezési összeg 127 ezer forint. Ebből 37-38 ezer forintot Törőcsik nyugdíjából utalnak át, a fennmaradó összeget a tervek szerint más forrásból biztosítják.

Jurácsik Mátyás, az UTE Baráti Kör elnökségi tagja ígéri, mindent megtesznek, hogy Törőcsik András mielőbb talpra álljon a nógrádi intézetben.

– Ne beszéljünk mellé, Andrásnak orvosi segítségre van szüksége – mondta a napilapnak Jurácsik Mátyás, a lila-fehérek egykori élvonalbeli labdarúgója. – Alkoholizmusából korábban úgy próbálták kisegíteni, hogy játékos-megfigyelői, szaktanácsadói munkakörhöz juttatták. Az nem segített, beteg, elesett ember. A nemrég elhunyt másik újpesti kiválóság, Fekete László segítette, a haját és a körmét is ő vágta. Egykor a Bayern München-játékosok visszahozták a gödörből a hasonló gondokkal küszködő csapattársukat, Gerd Müllert, ez Andrisnál is sikerülhet. Meggyőződésem, vidéken egy év alatt meggyógyul.

Jurácsik szerint a kezeléshez hiányzó 90 ezer forintot támogatók révén előteremtik. Ha Törőcsik bekerül az intézetbe, hozzá is kezd az anyagi segítség felkutatásához.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik