NB I

Törőcsik teljesen feladta

Göröcs János szerint az agyműtét után mélyaltatásban tartott egykori kiváló játékost már nem érdekli semmi.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hiába a válság és a kizárás réme, az Újpest ötezer szurkoló előtt megverte az NB I-es tabellán négy hellyel előtte álló Diósgyőrt, ezzel a lilák a klub licencvitája és adósságcsapdája ellenére az ősi rivális Fradit közelítik. Meccsüket ezúttal egykori klasszisukért, Törőcsik Andrásért is játszották, akit agyműtéte után mélyaltatásban tartanak. Az újpesti helyzetről és Törő történetéről a klub legendája, a kerület díszpolgára, Göröcs János beszélt a DigiSport televízió hétfő reggeli műsorában.

– Ismerem a baráti körét, nem a legjobban vélekednek róla. Megpróbáltak mindent, odavette az Újpest is, kapott volna fizetést is, de ők mondják, hogy nem érdekli semmi. Szokolaihoz szokott járni az újpesti piacra, mert jó barátja. Feladta. Ez most már sajnos a második eset. Ott kezdődött nála minden, hogy a pasaréti lakását a barátok valahogy eladták, és nem úgy kapta meg a pénzt, ahogy kellett volna, és akkor költözött az anyjához, Zuglóba. Most azt hiszem a nővérével él. Teljesen feladta, nem ad magára, lásd egy-két fotón. Hogy miből él, fogalmam sincs – kezdte Göröcs János.

Az egykori kiváló csatár, a 74 éves Göröcs szerint a futballistáknál nem ritka jelenség, hogy az alkohol rossz irányba viszi őket.

– Mindig a baráti körtől függ. Én is beleestem ilyenbe. A haverok mondják, hogy menjünk ide, menjünk oda… Én kocsival vittem őket, néha karamboloztam. A legnagyobb problémát a sodródók jelentik, és rengeteg ilyen van. Törőnek is rengeteg ilyen haverja van, pedig nem kellene. Örülnek, ha a Törővel lehetnek, mert villognak vele, vagy velem, vagy a harmadikkal. Kifizetnek egy kisfröccsöt vagy kettőt, és akkor már ők diktálnak, hogy hova menjünk. Nálunk ez nagyon elterjedt, sajnos. Ha valaki időben észreveszi, szerencsésen kikerülhet abból a körből, aki meg nem akar kikerülni, mert ez jó neki, az sajnos így végzi.

Az egykori legendás játékos szerint a védelem és a szív diadala volt a vasárnapi, DVTK elleni siker, és a csapatnak hazai környezetben mindig így kellene futballoznia.

– Korábban nagyon rosszul igazoltak, az Újpest ezt nem engedheti meg magának. Ha valaki négymilliárdot beleöl, abból egy csodálatos csapatot lehetne csinálni, és szerencsére az utóbbi időben már nagyon jól igazolnak, ezt mutatta a vasárnapi mérkőzés is, és az előző kettő is, hiszen három meccsen csak egy gólt kaptak. Az Újpestnek az életben nem volt negatív gólkülönbsége, de ez most megfordult. Úgy verték meg a Diósgyőrt, hogy én másfél éve nem láttam ilyen jól játszani a csapatot, mint az első félidőben. Sokkal jobbak a játékosok, mint két évvel ezelőtt, a Diósgyőrnek szinte nem volt kapura lövése, labdába sem rúgtak. Ez a védelem és a szív diadala. Ezt így kell csinálni, legalábbis hazai pályán. Ha egy csapat, főleg az Újpest nem nyer hazai pályán, akkor a közönségnek vége, meg a játékosoknak is. Hazai pályán majdnem minden meccset meg kell nyerni.

Göröcs nem tudja, hogy van-e még értelme utánpótlást nevelni Újpesten, hiszen rengeteg játékost igazolnak máshonnan, és közülük a legtöbben külföldiek.

– Belejátszott a rossz szereplésbe, hogy az egyik legnagyobb tehetségünk, Simon Krisztián majdnem egy évig sérült volt, Lázár Bence szintén, de nem látom, hogy a magyarokat bármelyik edző favorizálná. Ilyet, hogy Lázárnak tíz perceket adjon… Ha Németországba kimenne, esküszöm, hogy tízmillió eurót érne, mert ott játszatnák, itt meg tíz perceket kap. Remek erőben van, és gyors is, mégsem játszatják. Nem vagyok külföldi ellenes, és ne azért tegyen be valakit, mert fiatal és magyar, de Simon és Lázár is megérdemli! Az utánpótlásról nem tudok semmit, azt sem, hogy egyáltalán van-e értelme utánpótlást nevelni. Egyszerűen nincs értelme, ha huszonkilenc játékost idehoznak, és abból húsz külföldi.

Göröcs János szerint a belga tulajdonos hibája, hogy nem jó a viszonya a szurkolókkal a kötelező regisztráció miatt. Álláspontja szerint ki kellene egyeznie velük, mert szurkoló nélkül nincs meccs!

– Annak is kell örülni, hogy a belga tulajdonos megmentette az egyesületet, különben már akkor csődbe ment volna. Szerintem becsapták, mert már mindent kifizetett, de még mindig ötszázmilliót kérnek tőle. Az újságban olvastam Benkő László volt MLSZ-elnök, illetve Mészöly Kálmán nyilatkozatát. Elmarasztalták a belgát, mert felelőtlen volt, és nem nézett mindent úgy, ahogy kellett volna. Ez jogi kérdés. Álmomban nem mernék gondolni olyasmit, hogy kizárják az Újpestet, de minden megtörténhet. Bízzunk benne, hogy nem – mondta végül Göröcs János.

Olvasói sztorik