NB I

Egy év után lett teljes jogú tagja a Haladásnak

Gyürü László nem gondolta volna, hogy ennyi idő elég lesz az élvonalbeli debütálásához.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nehéz találkozón mutatkozott be az élvonalban a Szombathelyi Swietelsky-Haladás kapusa, Gyürü László. A néhány nap híján 23 éves játékos a Ferencváros elleni hazai bajnokin állt először a gólvonalon, ám csodát ő sem tudott tenni, így sima 3-0-s vereséggel debütált. A legutóbbi fordulóban rendezett, Pápa elleni kiesési rangadón is neki szavazott bizalmat az új edző, Kuttor Attila, és itt már pontszerzőként (2-2) gratulálhattak neki a társak a találkozó végén.

Gyürü László az MLSZ adatbankja szerint az előző szezonban négy meccsen védett az NB III-ban, és korábban sem számlált sokkal több hazai bajnokit: a 2010–2011-es szezonban egyszer kezdőként, egyszer csereként lépett pályára az NB II-ben. Azonban most már élvonalbeli kapusnak mondhatja magát, és a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, úgy érzi, ezzel sikerült teljesen beilleszkednie a csapatba, de azért az öröme így sem felhőtlen.

– Már két élvonalbeli találkozónál jár. Miként élte meg a debütálást?
– Jó érzés volt végre az első osztályban játszani, de a bemutatkozásom nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna – csapat szinten és egyénileg sem. A második, Pápa elleni meccsen már jobban éreztem magam a pályán, és pontot is szereztünk egy fontos találkozón – mondta Gyürü László.

– Volt olyan hiba, ami nagyon megmaradt önben?
– A Fradi elleni második gól nem nézett ki jól. Én is sokszor visszanéztem. Azonban azért dolgozunk hét közben, hogy ezeket a hibákat kijavítsuk.

– Egy éve került a csapathoz. Számított rá, hogy ennyi idő elég lesz az élvonalbeli debütáláshoz?
– Azért igazoltam ide, mert szerettem volna minél előbb játszani. Azt azonban nem gondoltam akkor, hogy egy éven belül már lesz meccsem az NB I-ben. Nagyon örülök neki, hogy be tudtam mutatkozni. Kicsit jobban is szerepelhettünk volna ezen a két bajnokin, akkor még nagyobb lenne az örömöm, de így is mindenképpen pozitívum, hogy bemutatkoztam.

– A bajnoki hajrában is szükség lesz a jó teljesítményre, illetve a pontokra a bennmaradáshoz. Jövőre is élvonalbeli lesz a Hali?
– Nagyon fontos lesz, hogy a Dunaújvárost itthon megverjük hétvégén. Szerintem nem lesz gond a bennmaradással, becsülettel elvégezzük a munkát hét közben, csak erre koncentrálunk, emiatt úgy érzem, bent fogunk maradni.

– Jövőre új riválist kapnak a Haladás-kapusok Király Gábor személyében. Szóba került már önök között a rutinos társ érkezése?
– Most mindenki a bennmaradásra koncentrál, nem arra, hogy mi lesz jövőre. Személy szerint, ha továbbra is számít rám a klub, és Király Gábor jön, akkor mindenképpen jó lesz vele együtt dolgozni, sok mindent tanulhatok tőle.

– Ahogy arról szó volt, egy éve igazolt a Haladáshoz. Ennyi idő elég volt a beilleszkedéshez, hogy érzi magát Szombathelyen?
– Jól érzem magam a városban – a belvárosban lakom – és a csapatban is. A csapattársak teljesen elfogadtak, és most, hogy játszottam is, sikerült teljesen beilleszkednem. Úgy gondolom ugyanis, hogy ezt csak játékkal lehet elérni, a pályán is el kell fogadtatni magunkat, nem csak a pályán kívül. Jól sikerült a beilleszkedés.

Olvasói sztorik