NB I

Kuttor: az edzősködés szellemi tevékenység

A szombathelyi beugró trénere a játékosaira koncentrál, nekik próbál segíteni a Lombard-meccs előtt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nincs könnyű helyzetben a Szombathelyi Swietelsky-Haladás az élvonalban. A vasi együttes ugyanannyi ponttal áll a tabella 14. pozíciójában, mint a kiesőhelyen szerénykedő Lombard Pápa. Mindkét csapatnál edzőváltás történt a hét elején: a Haladásnál Szentes Lázár helyét Kuttor Attila vette át, míg Pápán az örök beugró, Kovács László meccsel Lengyel Ferenc elbocsátását követően.

A következő, 25. forduló pikantériája, hogy a két csapat éppen egymással találkozik, és igazi kiesési rangadót vív szombat este.

A játékosként NB I-es rekorder Kuttor Attila első meccsére készül edzőként az élvonalban, a Rangadó.hu érdeklődésére azonban elmondta, egyáltalán nem lehet összehasonlítani ezt a debütálást a játékosként megélt első mérkőzésével.

– Más így debütálni, mivel játékosként az ember nagyjából magával van elfoglalva, edzőként pedig pont magával nem, hanem a többiekkel, a csapattal, a játékosokkal. Rájuk próbálok koncentrálni, és mindenkinek megadni minden segítséget – mondta Kuttor Attila.

Kuttor a Videoton játékosaként 1989-ben, a Veszprém ellen 1-0-ra megnyert találkozón mutatkozott be az élvonalban. Összesen 560 első osztályú találkozó jutott neki, a felnőtt válogatott mezét pedig 19 alkalommal ölthette magára, először 1993 szeptemberében, az oroszok ellen 3-1-re elveszített világbajnoki selejtezőn.

– Amikor fiatalon bemutatkoztam az élvonalban, akkor teljesen más izgalom volt bennem, hiszen akkor a csapatban „fizikális” teljesítményt kellett leadni. Az edzősködés viszont inkább szellemi tevékenység, így nem lehet összehasonlítani a kettőt.

A Haladás trénereként nem ez lesz az első meccse, ugyanis már évek óta a klub utánpótlásában dolgozik, így az edzői szerepkör egyáltalán nem idegen számára.

– Pontosan nem tudom, hogy az utánpótlásban melyik meccsen debütáltam. Először segédedzőként tevékenykedtem az NB III-ban, utána Tóth Laci barátommal két évig csináltuk együtt az NB III-at és az NB II-t, tehát az U19-et és az U21-et, vagyis minden évben két csapatot vittünk. Egyénileg pedig az idei évtől voltam az U21-nél.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik