NB I

Pintér Attila újra NB I-es edző lehet

Hétfőn távozik a szombathelyi csapat éléről Szentes Lázár; öt utódjelöltről tárgyalnak a vezetők.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu értesülése szerint hétfőre összehívták a rendkívüli taggyűlést a kiesés ellen küzdő Szombathelyi Haladás csapatát működtető gazdasági társaságnál. A megbeszélés – amelyről már értesítették a tulajdonosokat – témája az edzőváltás lesz, vagyis eldőlt, hogy Szentes Lázárnak távoznia kell.

Utódjelöltként öt edző neve van a kalapban. Horváth Ferenc jelenleg a szigetszentmiklósi NB II-es csapat trénere; Véber György korábban a Pécs, a Mezőkövesd és a Lombard Pápa szakvezetője volt az élvonalban; Pintér Attila a győri bajnokcsapat edzője, majd a magyar válogatott szövetségi kapitánya volt; Mészöly Géza az Újpest és a Vasas trénereként szerzett tapasztalatokat, majd az U19-válogatottat vezette; Kuttor Attilának vezetőedzőként még nincs élvonalbeli rutinja, napjainkban a szombathelyi utánpótlásban tevékenykedik, de a Rangadó.hu biztos forrásból úgy értesült, hogy – mint a közelmúltban már írtunk róla – ő a legesélyesebb a posztra, valamint Mészöly Géza.

Ez az öt név kerül tehát hétfőn a tulajdonosok elé; úgy tudjuk, a jelöltekkel már felvették a kapcsolatot a vezetők.

A jelek szerint Szentes Lázár második szombathelyi edzői időszaka sem volt sikeresebb, mint az első. Akkor Magyar Kupa-döntőt játszottak, az élvonalból viszont kiestek. Ezúttal október második felében érkezett, de számottevő előrelépést ő sem tudott elérni: 13 bajnoki mérkőzésen kilenc vereség – közte a székesfehérvári 0-7 –, egy döntetlen és három győzelem a mérlege. A Videoton otthonában a játékvezető elküldte a kispadtól, ezért a Ferencváros elleni találkozót csak a lelátóról nézhette, de a feldühödött szurkolók haragja elől a klubházba menekült. A drukkerek azért voltak mérgesek rá, mert kizárta a keretből Iszlai Bencét és Fehér Zoltánt.

FRISS:

– Hétfőn rendkívüli tulajdonosi taggyűlést tartunk, amelynek témája az edzőkérdés. Az esetleges edzőváltásról azonban nem szeretnék nyilatkozni – mondta a klub hivatalos honlapján Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője. Mindenesetre jelzésértékű, hogy Szentes Lázár hétfő délután sajtótájékoztatót tart…

A Rangadó.hu kereste a többségi tulajdonos Halmill Kft. részéről Illés Bélát és Halmai Gábort is, de egyiküket sem sikerült elérnünk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik