NB I

Szentes Lázár maradt a Haladás edzője

A Videotontól elszenvedett 7-0-s vereség ellenére sincs váltás a vezetőedzői poszton.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szerda délután a Haladás vezetőedzője, Szentes Lázár elmondta véleményét a Videoton elleni 7-0-s vereséggel kapcsolatban Illés Béla sportigazgatónak és Tóth Miklós ügyvezetőnek.

Tóth a hivatalos klubhonlapon elmondta, hogy előzetesen sem gondolkodtak edzőváltásban, így továbbra is Szentes Lázár irányítja a szakmai munkát.

A Rangadó.hu kedd este megírta, hogy Szentes menesztése esetén a korábbi válogatott játékos, Kuttor Attila vette volna át a szombathelyi együttes vezetését.

Érdekesség, hogy Szentes már a második 7-0-s vereségét ússza megedzői karrierje során, hiszen 2005 októberében a Lombard Pápa kispadján már átélt hasonló kudarcot, de akkor sem menesztették – viszont egy hónappal később lemondott és távozott.

– Nem csak Szentes Lázárral, hanem azt megelőzően a csapatkapitány Halmosi Péterrel, és helyettesével, Fehér Zoltánnal is leültünk beszélni, megkérdeztük, miben látják a súlyos vereség okait – mondta Tóth Miklós. – Elmondtuk nekik, a fehérvári kudarc egyszerűen elfogadhatatlan volt. A megbeszélés részleteibe nem mennék bele, de az biztos, hogy null-három után nem lett volna szabad kitámadnunk, a Videoton élt is a tálcán kínálkozó lehetőséggel és lekontrázott bennünk. Súlyos taktikai fegyelmezetlenségeket követtünk el. Már azt megelőzően, a Honvéd-meccsen sem úgy futballoztunk, ahogy elvártuk, a Videoton elleni meccs pedig elfogadhatatlan volt. Ami Szentes Lázárt illeti, miután a megbeszélés előtt sem gondolkodtunk edzőváltásban, – hanem abban, hogyan tudunk sikeresebbek lenni – így továbbra is ő az Haladás edzője. Ugyanakkor neki és a játékosoknak is elmondtuk, aki a Fradi ellen felmegy a pályára, tegyen meg mindent. Ha az ellenfél három-nullra vezet, akkor se adja fel senki, az utolsó leheletéig küzdjön azért, hogy legalább ne kapjunk több gólt – Székesfehérváron ugyanis a hajrában összeomlottunk. Az FTC elleni meccsen egy másik, más felfogásban futballozó Haladást akarunk látni.

Tóth Miklós elmondta azt is, hogy Szentes Lázár eltiltása miatt Jagodics Zoltán meccsel majd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik