NB I

Alaposan elverték a Haladást

Az emberhátrányban játszó szombathelyiek 7-0-s vereséggel távoztak a Videoton otthonából.
OTP Bank Liga, 23. forduló
Videoton FC – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 7-0 (1-0)
Székesfehérvár, 2600 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Videoton: Calatayud – Szolnoki (Brachi, 76.), Juhász R., Vinícius, Stopira – Simon Á. (Trebotics, 66.), Sándor Gy. – Gyurcsó, Nikolics, Oliveira – Feczesin (Ivanovszki, 71.). Edző: Joan Carrillo Milan
Haladás: Branescu – Angyal, Fehér Z., Alcibiade, Jánvári – Jagodics M. (Schimmer, 74.), Iszlai – Nagy P. (Bühler, 61.), Martínez, Halmosi (Gaál, 34.) – Radó. Edző: Szentes Lázár
Gólszerzők: Nikolics (23.), Feczesin (52., 62.), Trebotics (70., 73.), Oliveira (86.), Fehér (öngól 89.)
Kiállítva: Martínez (37.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A kiesés ellen küzdő Haladás a listavezető Videoton vendége volt az élvonal 23. fordulójának zárómeccsén, vasárnap este.

A második percben Gyurcsó Ádám távoli lövését védte Branescu, a szöglet után Juhász Roland fejesét mentette a gólvonalról Nagy Patrik, majd az ismétlést is hárították a vendégek az öt és felesen belül. A folytatásban is a hazaiak játéka dominált, és a 12. percben egy újabb fehérvári szöglet után Nikolics egy lépésről a kapufát találta el, majd visszakerült elé a labda, de másfél méterről a keresztléc fölé lőtt.

A 21. percben ismét nagyon közel került a gólhoz a Videoton: Nikolics lövése megpattant, a labda a gólvonal felé vánszorgott, de az utolsó pillanatban Branescu vetődve kikotorta. Egy perccel később megint Nikolics próbálkozott, azonban blokkolták a lövését. Érett a gól, és a 23. percben meg is született: Gyurcsó beadását Nikolics fejelte a hálóba (1-0). Nem állt le a hazai csapat: a gól után labdát szereztek, majd Feczesin távoli lövését fogta a Haladás kapusa.

A 33. percben négy az egy ellen kontrázhatott a Videoton, de Nikolics rosszul kapta vissza a labdát a kényszerítő végén, így nem tudott lőni. Négy perccel később Leandro Martínez kapott piros lapot – jogosan –, miután letalpalta a labdáért harcoló Gyurcsót. A kiállítások ezzel még nem értek véget: a szombathelyi vezetőedzőt, Szentes Lázárt is a lelátóra küldték. A 44. percben Juhász Roland fejelt fölé egy szabadrúgást követően, majd Stopira lövését tolta ki Branescu – egygólos előnnyel mehetett szünetre a hazai csapat.

A folytatásban egy szöglet után Simon Ádám lőtt a kapu mellé, majd Oliveira remek centerezése után Feczesin passzolt az üres kapuba (2-0). Az 56. percben Feczesin beadása után Nikolics nem tudott a hálóba továbbítani. A 62. percben egy újabb hazai szöglet után Oliveira ívelt középre, Feczesin pedig a hálóba fejelt (3-0). Öt perccel később Feczesin lövését védte Branescu, de a hetvenedik percben Trebotics lövésével szemben tehetetlen volt (4-0).

A 73. percben egy újabb gyors hazai kontra végén Trebotics ugratta ki Nikolicsot, aki egyből kapura lőtt, a kapus védeni tudott, de a labda éppen Trebotics elé került, aki néhány lépésről a kapuba lőtt (5-0). A 86. percben Ivanovszki beadását Angyal elvétette, Oliveira pedig mindenkit megelőzve a hálóba passzolt (6-0). Három perccel később Nikolics lövése Fehér Zoltán fejéről pattant a hálóba (7-0). Egy perccel később Ivanovszki nagy lövését Branescu szögletre ütötte. A második félidőben már kevés sportértéke volt a találkozónak, mert a Haladás nem tudott számottevő ellenállást kifejteni az örömjátékot produkáló hazaiakkal szemben.

– Érzelmekben gazdag, szimpatikus játékot láthattunk a Videotontól, amilyet a közönség elvár. Így kell futballoznia egy bajnokesélyes csapatnak, hogy a nézők visszajöjjenek a lelátóra – kezdte értékelését a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa. – Egy kiállítás még nem feltétlenül garancia arra, hogy az emberelőnybe kerülő együttes biztosan nyer, pláne nem hét góllal. Számtalan eset volt, hogy emberhátrányban tudott győzni egy csapat – ez a hozzáálláson múlik. A fehérváriak uralták a játékot, offenzív futballal letámadták, hibára kényszerítették az ellenfelet. Olyan nyomást gyakoroltak, hogy csak ez lehetett a vége. Nem álltak le két-három gól után, nagyjából hetvenöt percen keresztül kifogástalanul, nagyon közönségszórakoztatóan játszottak. A Puskás Akadémia, az MTK és az Újpest ellen már az elején feladták a támadások lehetőségét, most viszont érvényre juttatták, hogy semmi esélye az ellenfélnek. Ez játéktudásban, hozzáállásban és ötletességben is megmutatkozott. Minden csapat ellen így kellene játszania a Videotonnak, létszámegyenlőségnél is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik