NB I

Megbízott edzők döntetlenje Pápán

A Lombard tíz perc után már két góllal vezetett, de a Haladás a szünet után egyenlíteni tudott.
OTP Bank Liga, 25. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 2-2 (2-1)
Pápa, 1500 néző. Játékvezető: Kassai
Pápa: Szűcs L. – Zulevs (Ahodikpe, 76.), Csizmadia, Jagodics B., Völgyi – Pongrácz, Randelovics – Yannick (Juhász D., a szünetben), Seye, Frizoni (Király B., 78.) – Popin. Megbízott edző: Kovács László
Haladás: Gyürü – Angyal, Jagodics M., Devecseri, Jánvári, Bühler (Alcibiade, 87.) – Schimmer (Nagy P., 89.), Iszlai, Németh M. – Radó, Halmosi (Rocchi, 78.). Megbízott edző: Kuttor Attila
Gólszerzők: Popin (3.), Seye (8.), illetve Jagodics M. (17.), Radó (49.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Haladás pápai vendégjátéka az élvonal 25. fordulójában kiesési rangadó, és ősi riválisok összecsapása is volt egyben.

Az első tíz perc egy szenzációs Pápáról és egy „Szentes Lázáros” Haladásról szólt. A jelek szerint a megbízott edzők közül Kovács László tudott motiválni és frissíteni, mert a nyolcadik percben már 2-0 állt az eredményjelzőn. A vendég vasiak azt a formájukat hozták, amit az utóbbi három meccs 1-13-as gólkülönbsége mutatott.

A harmadik percig szinte nem is találkoztak a labdával a szombathelyiek, ekkor Zulevs tette ki Pongrácznak, az ő középre adására pedig Popin érkezett, aki négy méterről a hálóba fejelt (1-0). Öt perc múlva megduplázta előnyét a Lombard: Frizoni emelte Seye elé a labdát, aki lerázta magától Jagodics Márkot, és éles szögből, öt méterről, Gyürü lábai között a kapuba lőtt (2-0). Úgy tűnt, eldőlt a meccs.

A mintegy háromszáz fős Haladás-szurkolótábor is elkeseredett, de a 17. percben ismét éledezni kezdtek a szombathelyi remények. Németh Márió szabadrúgása a kapufáról vágódott ki, Jagodics Márk volt a leggyorsabb, és hat méterről a kapuba továbbított (2-1). Ezek után többet birtokolta a labdát a Haladás, és egyenlítési lehetősége is volt. A 23. percben Schimmer emelte a labdát Radó elé, aki 17 méterről a keresztlécet találta telibe.

A félidő második felében inkább mezőnyjáték folyt, a vendégek meddő fölényben voltak ekkor. Semleges szemmel kifejezetten jó volt a meccs, ha valaki nem ismerné a tabellát, nem mondta volna meg, hogy két kiesőjelölt játszik egymással.

A második felvonás elején hamar tudott egyenlíteni a Haladás: a 49. percben Halmosi előrevágott labdáját Radó levette, fejjel maga elé tette, egy védővel a hátán a kapu felé tartott, és ahogy belépett a tizenhatoson belülre, elképesztően nagy gólt rúgott (2-2). Ezek után kisebb lehetőségek adódtak mindkét együttes előtt, egy-egy lepattanó lövés volt, de az eredmény nem változott. A Pápa az első tíz perc után elhitte, hogy megvan a három pont, ez megbosszulta magát, így a szombathelyiek maguk mögött tudták tartani mai riválisukat.

– Rangadóhoz méltó, jó mérkőzés volt. Meglepő volt a pápaiak gyors, kétgólos vezetése, amit végül nem tudtak megtartani, de érzésem szerint ez nem csak rajtuk múlt, mert Kassai igencsak belenyúlt a találkozóba – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Marton Miklós, a Pápai ELC U21-csapatának edzője. – Nem volt szabadrúgás, amiből az ellenfél az első gólt rúgta. A második találat előtt lekontrázták a pápaiakat, a gól gyönyörű volt, de egy hazai játékos feküdt a tizenhatoson belül, szerintem azt le kellett volna fújni. Jó hangulatú, küzdelmes meccs volt, amit a látottak alapján a Pápának meg kellett volna nyernie. A második félidőben inkább mezőnyjáték folyt, de a legvégén is volt egy nagy helyzetük a hazaiaknak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik