NB I

Kitiltás, horogkereszt miatt

A bíróságnak végre sikerült ítéletet hoznia a több mint másfél évvel ezelőtti botrány ügyében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Pesti Központi Kerületi Bíróság az április 22-én kihirdetett elsőfokú ítéletében önkényuralmi jelkép használatának vétsége miatt N. Lóránd elsőrendű vádlottat, mint felbujtót két évre, P. Zoltán másodrendű vádlottat társtettesként három évre, H. Ádám harmadrendű vádlottat szintén társtettesként négy évre eltiltotta a Magyar Labdarúgó Szövetség és tagszervezetei versenyrendezésében megrendezett sportrendezvények látogatásától.

Az elsőfokú ítélet szerint 2013. szeptember 22-én a Puskás-stadionban megrendezett Ferencváros–Újpest bajnoki mérkőzést követő percekben, szurkolói rendbontások miatt a készenléti rendőrség megkezdte intézkedését. Ekkor a vádlottak a stadion lelátóján tartózkodtak. Az elsőrendű vádlott egy horogkereszttel ellátott zászlót vett elő, és odaadta két társának, hogy mutassák fel a közel ezres nagyságrendű szurkolótábor, és nagy létszámú rendőrök jelentétében. A másod-, és harmadrendű vádlott a zászlót magasba emelve közösen felmutatták és azt másodpercekig lengették, miközben a szabadon lévő kezükkel náci karlendítést végeztek.

A vádlottak cselekménye a köznyugalom megzavarására alkalmas volt, és a róluk készült fényképek pedig szurkolói honlapokon is megjelentek. Az ítélet mindhárom vádlott vonatkozásában jogerős – áll a Fővárosi Törvényszék honlapján.