NB I

Szentes szerint kulcskérdés, hogy ki lesz az új edző

A távozó tréner megkapja a pénzért a hátralévő időszakra, vagyis olyan, mintha a klub rúgta volna ki.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

FRISS:

Hivatalossá vált, hogy a mai nappal, azonnali hatállyal felbontották az edző szerződését – ezt a 14 órakor kezdődött sajtótájékoztatón maga Szentes Lázár jelentette be.

Az indoklás szerint az utolsó három meccs eredménytelensége volt a menesztés oka. A távozó vezetőedző jogosnak érzi a döntést, mert a Honvéd, a Videoton és a Ferencváros elleni mérkőzések tényleg nem jól alakultak (0 pont, 1-13-as gólkülönbség).

Elmondta, hogy a csütörtöki edzésen történtekkel korábban pályafutása során még nem találkozott. A két játékos – Fehér Zoltán és Iszlai Bence – állítólag megengedhetetlen formában, verbálisan kritizálta néhány társát, az egyikük azt mondta, hogy a keret négy-öt tagja nem üti meg az NB I-es szintet. Ráadásul az edző állítása szerint Iszlai szándékosan, mintegy megtorlásként belerúgott egy fiatal csapattársába, megtorló jelleggel. Szentes kifejtette, hogy ezt akkor sem tűri, ha az állásába kerül.

Úgy véli, hogy rosszul reagált a történtekre, mert egyből ki kellett volna tennie őket a keretből, de ő csak 24 óra elteltével, a csapat előtt tette meg. Megkérdezte a fiatal játékost, akibe Iszlai belerúgott, hogy bocsánatot kért-e tőle, de nem, ezért a tréner megtette helyette.

Az elmúlt hetekben nem vetődött fel benne a lemondás gondolata, de a csütörtöki események nagyon megfogták, ekkor már elgondolkodott a távozáson, hiszen nagy veszélyt hordoz magában, ha egy ilyen nehéz helyzetben lévő csapatnál nincs meg az egység.

Tart tőle, hogy az eltiltott Martínez hiányát Pápán is megérzi majd a Haladás, ráadásul a Fradi ellen Gaál Bálint is megsérült. Szentes szerint kulcskérdés, hogy ki lesz az új edző, és milyen módszerekkel nyúl a társasághoz. Ha az utódja megkérdezi, természetesen segít neki, de ez nem divat manapság, és ő sem tenné.

Még nem mérlegelte az elmúlt néhány hónapot, mert nem volt ideje, de a téli nagy változtatásokat ismét végrehajtaná. Hozzátette: két-három kiszemelt játékos mégsem érkezett, márpedig velük más lehetett volna a tavasz. A Honvéd elleni, hazai vereség megtörte a hitet és a lelkierőt a csapatban, amivel bravúrokat lehetett volna végrehajtani.

Kiesőhelyen vette át a szombathelyieket, de most nem állnak kiesőhelyen, ez tény, de ez őt semmi alól nem menti fel – vélekedett Szentes.

Korábban írtuk:

Hétfőn 14 órától sajtótájékoztatót tart Szentes Lázár, aki a Rangadó.hu értesülése szerint távozik a Haladás vezetőedzői posztjáról. Ezt támasztja alá vasárnapi információnk is, amely szerint összehívták a csapatot működtető gazdasági társaság rendkívül taggyűlését – ezt később a klub hivatalos honlapja is megerősítette.

Egy fontos részlet minden bizonnyal nem fog elhangzani a távozó vezetőedző sajtótájékoztatóján. Értesülésünk szerint a közös megegyezéses szerződésbontás egyik feltétele Szentes részéről az volt, hogy június végéig fizessék ki, tehát a hátralévő időszakra járó pénzét is megkapja, vagyis számára előnyös a válás, olyan, mintha a Haladás rúgta volna ki.

Az edző sajtótájékoztatójáról, illetve a 18 órakor kezdődő taggyűlésről is beszámolunk.

Olvasói sztorik