NB I

Bosnjak nem érzi jogosnak a büntetést

Könyöklés miatt három mérkőzésre tiltották el a Spartacus védőjét, aki szerint szó sem volt szándékosságról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az OTP Bank Liga legutóbbi fordulójában a Nyíregyháza 3-2-es győzelmet aratott a Győri ETO vendégeként, ezzel nagy lépést tett a bennmaradás felé. Az újoncnál nem lehetett ott a pályán Predrag Bosnjak, akit egy héttel korábban, Dunaújvárosban kiállították ki – egyből piros lappal –, és az MLSZ három mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta szándékos könyöklés miatt. A vajdasági balhátvéd esetét kedden tárgyalta a fegyelmi bizottság, de a büntetés mértékét nem csökkentették.

– Kedden volt az ügy tárgyalása, és úgy gondoltam, hogy a videofelvételeket bemutatva nem három, hanem kétmeccses eltiltást kapok, tehát egy mérkőzéssel lecsökkentik a büntetésemet – kezdte a Rangadó.hu megkeresésére Predrag Bosnjak. – Sajnos ez nem így lett. A videó alapján is úgy érzem, hogy sárga lapot érdemeltem volna, de a játékvezető a jegyzőkönyvbe azt írta, hogy szándékosan könyököltem Nikházi Márk arcába. A videón is látni lehet, hogy nem volt szándékos, nem is láttam, hogy jön, csak a labdát figyeltem. Az ősszel a Fradiban egyszer a kilencvenedik perc után piros lapot kaptam a semmiért, akkor nem akartam szólni semmit, de eléggé fáj, hogy ezért a kiállításért három meccsre eltiltottak. A bíró sajnos így látta, de szó sincs róla, hogy szándékosan arcba könyököltem az ellenfelet, aki egy perc múlva már újra ott volt a pályán és játszott.

A Nyíregyháza vezetőedzője, Mátyus János sem tartja jogosnak, hogy az eset miatt három mérkőzésre nélkülözni kénytelen egyik kulcsjátékosát.

– Nem edzőként, hanem volt játékosként mondom, hogy Bosnjak szabálytalanságában semmiféle szándékosságot nem láttam. Olyan párharc volt, amelyben kialakult egy testi kontaktus, de azt alátámasztom, hogy nem volt szándékos a dolog – nyilatkozta Mátyus János.

Olvasói sztorik