NB I

Az edzőtáborban ette meg a sütiket

A győztes gólt szerző Pekár László szerint Balogh János remeklése nélkül nem szereztek volna pontot Győrben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombat este 3-2-es győzelmet aratott a Győri ETO vendégeként a Nyíregyháza Spartacus. A győztes gólt a kilencvenedik perc után szerezte az újonc, Pekár László gyönyörű egyéni akciójából. A 22 éves középpályásról Mátyus János vezetőedző a meccs után azt nyilatkozta, hogy az élvonal legtöbb süteményét elfogyasztó játékosa, és a héten egy órára kibérelnek neki egy cukrászdát. Az érintett az ETO elleni mérkőzésről és a süteményes sztoriról is mesélt Rangadó.hu érdeklődésére.

– Örülünk a győzelemnek, de egy viszonylag könnyű meccsből csináltunk magunkat egy nagyon nehezet. Az első félidőben kettő-nullra vezettünk, és a második játékrészben sem szándékosan álltunk vissza, hanem ennyire nyomott a Győr. A végén szerencsére sikerült megszereznem a győztes gólt, így elhoztuk a három pontot – kezdte Pekár László.

– A győztes gólja mellett mi volt a siker kulcsa?
– Úgy gondolom, Balogh János nagyszerű teljesítményt nyújtott. Ha nem ő véd, akkor szerintem legalább öt gólt kapunk, és nem lett is volna sanszunk a pontszerzésre.

– Hogyan emlékszik vissza a szépségdíjas találatra?
– Egy felívelés után megszereztük a labdát, én pedig elkezdtem sprintelni előre. Halenár nagyon jó játékos, és rendkívül jó passzt kaptam tőle. Bevittem a labdát a tizenhatoson belülre, ott lecseleztem egy védőt, majd befele toltam és ellőttem a rövidbe.

– Az NB I-es meccsek utolsó perceiben nem gyakran látható egy ekkora sprintet követő gyönyörű gól.
– Nagyon sokat edzünk, és úgy érzem, nagyon jó az erőnlétünk. Szerintem ennek köszönhetően tudtam így megoldani ezt a helyzetet.

– „Pekár László a magyar első osztály legtöbb süteményt evő játékosa szerintem. Jövő héten Nyíregyházán ki fogunk neki bérelni egy cukrászdát egy órára” – ezt Mátyus János nyilatkozta a teljesítményével kapcsolatban…
– A törökországi edzőtáborban az egyik edzés után sütemények voltak kirakva a szállodában. A nagy tálcán már csak két-három süti volt, azokat én meg is ettem. Aztán pont utánam jött Mátyus János, és csak annyit látott, hogy nincs semmi a tálcán. Így aztán rám ragasztotta, hogy én ettem meg az egészet. A cukrászda kibérléséről még nem tudok semmit, de megeshet, hogy sorra kerül, mert amit Mátyus János mond, azt általában be is szokta tartani.

– Mit szóltak, amikor a Szpari ultrái a meccs után megjelentek a csapat buszánál?
– Nagyon meglepődtünk, és igazából nagyon jól esett, hogy ilyen messzire is velünk tartottak a szurkolók.

Olvasói sztorik