NB I

Szentes Lázár a 0-7 után: „Aki ebben részt vett, annak kuss van!”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Videoton – Haladás 7-0

Joan Carrillo Milan, Videoton: – Nagyon jó volt a támadójátékunk, de szerencsénk is volt az emberelőnnyel. Ez változtatott a meccsen, de előtte is sok helyzetet dolgoztunk ki. Lépésről-lépésre kell haladnunk, sok meccs áll még előttünk. Jól reagálunk viszont a rajtunk lévő teherre. A játékosaimmal nagyon elégedett vagyok, a szezon kezdete óta nagyon keményen dolgozunk nap mint nap. Volt, hogy nem játszottunk ennyire jól, nem ment ilyen jól a játék, de ez mindig benne van. Azonban akkor is beletettük ezt a munkát az adott meccsekbe. Ez ma nagyon látványosra sikerült.

Szentes Lázár, Haladás: – Emlékeim szerint egy-null volt a kiállításnál, de nyilvánvaló, hogy a második félidő már egyáltalán nem hasonlított futballcsapatra. Játékosok nélkül, edző nélkül nagyon szomorú játékot játszottunk. Kötelességem nyilatkozni, de aki ebben a vereségben részt vett, annak kuss van! A felelősséget mindenkinek magára kell vállalnia, amennyit ebben részt vett. Magamnak is, és mindenki másnak. Annyit hadd jegyezzek meg: egy méterért állítottak ki, egy méterre léptem be a játéktérre. Az összes első-, másodosztályú vagy megyehármas edzőt ki lehetne állítani ezért. Semmi olyat nem mondtam, odamentem megnézni, hogy mi volt, de ezért kiállítottak


Ferencváros – Újpest 2-0

Thomas Doll, FTC: – A „Berni csoda” és a mai mérkőzés is ugyanúgy tetszett, balhé is lenne belőle, ha azt mondanám, hogy a mai meccs jobb volt. Nagyon jó volt a hangulat, a csapat pedig keményen dolgozott, mindent megtett a sikerért, így megérdemelten nyert. Kemény, nehéz meccs volt, benne volt, hogy bármikor lőhet egy gólt az ellenfél, éppen ezért volt nagyon fontos a második gólunk. Dibusz Dénes nem véletlenül a magyar válogatott kapusa. Nagyszerű teljesítményt nyújtott, fontos pillanatokban védett nagyokat, nem látszott a teljesítményén, hogy a héten csak az utolsó két napon tudott velünk edzeni.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – A meccs már az első félidő elején eldőlt, amikor a csapatom úgy döntött, hogy a saját tizenhatosunkra húzódik vissza. A kipattanók is a Fradihoz kerültek, nyomást gyakorolt ránk az ellenfél, míg mi nem jöttünk ki jól a hasonló szituációkból az ellenfél kapuja előtt. Sok szögletet, szabadrúgást rúghatott így az ellenfél, ebből szerezte az első gólt. Ebben az atmoszférában érthető módon nem tudtunk úgy koncentrálni a bekapott gól után, ahogy kell.


Paksi FC – Pécsi MFC 2-0

Csertői Aurél, Paks: – A jogos kiállítást és büntetőt követően elég sima lett a mérkőzés. Számos gólhelyzetet dolgoztunk ki, még tudtunk gólt lőni, és a helyzeteink alapján akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, de így sem lehetek elégedetlen. Nem forgott igazából veszélyben a győzelmünk, néhány pontrúgásból adódott némi lehetőségük a pécsieknek, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. Újoncot avattunk Lenzsér Bence személyében, övé a jövő, beválogatták az U20-as válogatott bő keretébe, bízunk benne, hogy a szűkítettbe is beverekszi magát.

(forrás: paksifc.hu)

Robert Jarni, Pécs: – Vukasin Polekszics kiállítása megpecsételte a sorsunkat, ne szépítsük, az a szabálytalanság eldöntötte a mérkőzést. Pláne úgy, hogy a második gólt ajándékba adtuk az ellenfélnek, nagyot hibáztunk hátul. A Paksnak a helyzetei leginkább szögletekből, szabadrúgásokból voltak, ezeken kívül egy-két helyzetük volt, éppen ezért sajnálom nagyon, hogy korán emberhátrányba kerültünk. Reménykedtem, hogy kontrából sikerül gólt lőnünk, pluszerőket szabadított volna fel, sajnos ez nem jött össze. A korai kiállítás sokként érte a játékosokat, ha kaptunk volna még egy gólt, szét is eshettünk volna, de szerencsére nem így történt.

(forrás: nso.hu)


Lombard Pápa – Puskás Akadémia 0-1

Lengyel Ferenc, Pápa: – Gratulálok az ellenfélnek és köszönjük a biztató szavakat. Szeretném megdicsérni a csapatomat, olyan héten vagyunk túl, amit senkinek sem kívánok, és ebből emelt fővel jöhettünk ki, minden játékosom a maximumot nyújtotta. Jól játszottunk, a döntetlen benne volt a játékunkban, de sajnos továbbra sem tudunk gólt lőni, hiába gyakoroltuk egész héten. A szerencse most elpártolt tőlünk, de meggyőződésem, hogy a ma látott játékkal a hátralévő meccseken sok helyen lehet majd nyerni.

Benczés Miklós, Puskás FC: – Nagyon nehéz találkozóra számítottam, és az is lett. Ezen a nagyon küzdelmes meccsen véleményem szerint a döntetlen igazságosabb lett volna, de Lencse révén meg tudtuk szerezni a vezetést, és annak ellenére meg tudtuk őrizni a minimális előnyünket, hogy a Pápa sokat tett az egyenlítésért. Játékrendszert kellett váltanunk a meccs előtt, ugyanis arra számítottunk, hogy Popin kezdeni fog, ez meglepett minket, emiatt a középpályás játékunk akadozott. Gratulálok az ellenfélnek, mert nagyon kellemetlen pillanatokat okozott nekünk a kapunk előtt.

(forrás: papa-ma.hu)


Győri ETO – Nyíregyháza 2-3

Miriuta László, Győr: – Sajnos az első félidőben rosszul játszottunk, a második játékrészben viszont nagyon jól futballoztunk. A héten már itt voltak a menedzserek az öltözőben, beszélgetnek a játékosokkal, de én ezt nem fogom engedni. Ilyen nincs, még ha rossz helyzetben van a csapat, akkor is meg kell próbálni másra gondolni, másnak kell a fejekben lennie. Reggel és este Budapestről ingázom a saját költségemen, mert már nem lakhatok a szállodában, ehhez viszont nem fogom adni a nevemet, a szurkolóknak sem ez jár. Vörösbaranyiék tegnapelőtt már a játékosaimmal beszélgettek, ezt egyszerűen nem engedem. Ha kell, megy néhány játékos, vagy ha kell, én távozom. Becsülettel dolgozom, vártam, hogy hazajöjjek Győrbe, de ezt nem fogom eltűrni. Voltak hibák a játékunkban, ilyen van a fociban, nem mondom, hogy elterelték volna a játékosaim figyelmét ezek a dolgok, de a meccs előtt is mondtam: aki akar, az dolgozzon becsülettel, aki nem, az menjen haza és többet ne jöjjön. Lehetőséget kell adni a fiataloknak – ha a másik nem akar játszani, akkor jöjjenek a fiatalok.

Mátyus János, Nyíregyháza: – Vezetőedzőként az ember másként él meg egy mérkőzést, de szerintem a szurkolók, illetve a nézők fantasztikus meccset láttak. A második félidő kimondottan színvonalas volt, nem beszélve arról, hogy a csattanó minket segített, ugyanis egy fantasztikus egyéni akció végén három pontot érő gólt szereztünk. Ez a legfontosabb, majdnem. A legeslegfontosabb nekem az, hogy a csapatom kilencven percen keresztül a holtpontjaink ellenére is olyan mentalitással játszott, ami kimagasló volt, harcosan játszottunk, szenvedéllyel játszottunk, megtettünk mindent. Voltak hibáink, nekem is, másoknak is, de a szívünk a helyén volt ma. Null-kettő után az ellenfélnek nem volt veszítenivalója – ránk jöttek, elkezdtek nyomást gyakorolni ránk, nem volt más oka a játékunknak, egyszerűen az, hogy az ország egyik legjobb keretével találkoztunk ma, egy nagyon tüzes edzővel. Ez is érdekel persze, de elsősorban a saját csapatomra koncentrálok: ma mindent megtettünk és jól is játszottunk. Pekár László szerintem a magyar első osztály legtöbb süteményt evő játékosa. Jövő héten Nyíregyházán ki fogunk bérelni számára egy cukrászdát egy órára.


Bp. Honvéd – Diósgyőri VTK 1-1

Marco Rossi, Honvéd: – A hozzáállással mindenképpen elégedett vagyok. A meccs elején voltak főleg problémáink, volt egy olyan tíz percünk, ahol az ellenfél három magas csatárával meggyűlt a baja a két alacsonyabb védőnknek. A hozzáállást viszont értékelni kell, és ebből kell meríteni a későbbiekben. Egy felzárkózásért harcoló csapatnak oda kell figyelnie arra, hogy megmozgassa a táblát, azaz pontokat szerezzen. Nem lehet egyik pillanatról a másikra meccseket nyerni. Azért hívtak ide, mert gondok voltak, és a segítségemet kérték abban, hogy megmozgassuk a tabella alsó felét.

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Ma jól, szervezetten játszottunk, kontrolláltuk a játékot, nálunk volt a labda. Kezdünk szép focit játszani, volt néhány gyönyörű akció. Egy-nullánál volt egy nagy ziccerünk, amit ha berúgunk, akkor már kettő-null ide – de ilyen már volt korábban is. Ilyen passzban vagyunk. Gratulálok a csapatnak, elégedett vagyok. A Honvéd egy jó csapat, a bennmaradásért küzd, nem volt könnyű, de egy jó meccset játszottunk és megérdemeltük az egy pontot. Volt egy öt perc, amikor összezuhantunk. Egyszerűen megállt az ész, azt sem tudtuk, hogy hol vagyunk. Negyven percig azt játszottuk, amit kell, járattuk a labdát, de abban az öt percben kaptunk egy gólt, és kapni kellett volna még egyet is. Ezen a perióduson kívül a meccs többi részével elégedett vagyok. Célunk a minél jobb a szereplés. Nem mondtunk le semmiről, de a dobogó valószínűleg elment – az első hatban szeretnénk végezni.


Dunaújváros PASE – MTK 0-0

Artner Tamás, DPASE: – Meg kell becsülni az egy pontot, de azért csalódott vagyok. Meg kellett volna nyerni ezt a meccset, mindent meg is tettünk a győzelemért. Egy nagyon jó csapat ellen tudtunk jó mérkőzést játszani. Úgy érzem, kontrollálni tudtuk a találkozót. Sajnos a kapu előtt voltunk kicsit határozatlanok, onnan hiányzott Nikházi és Böőr, akik az utolsó passzokat meg tudták volna adni. Eppel mellé azért is vittem be Grubjesicset, hogy élesebbek legyünk középen, de ebben benne volt a rizikó, hogy a pálya közepén kevesebben leszünk, azonban ezt is megoldottuk. Egy nagyon kicsi hiányzott ahhoz, hogy feltegyük az i-re a pontot, de le a kalappal a csapat előtt, mert maximálisan odatette magát, taktikailag fegyelmezett volt. Kitették a játékosok a szívüket a pályára, ma ez sikerült.

Garami József, MTK: – Küzdelmes, jó, hajtós mérkőzés volt. Mindkét csapat szerette volna a győzelmet. A meccs folyamán valamivel több helyzetet alakítottunk ki, de azokat nem sikerült értékesíteni, ezért született döntetlen. Voltak helyzeteink, de azokat be kellett volna rúgni. Tulajdonképpen igazságos a döntetlen, de jobb helyzetkihasználással egy csapat ezt a meccset megnyerhette volna. Nem lehet ekkora helyzeteket kihagyni.


Kecskeméti TE – Debreceni VSC 1-2

Bekő Balázs, KTE: – Nagyon jó meccset játszottunk, partiban voltunk a Debrecennel. Vezettünk is, utána volt egy figyelmetlenség a szögletüknél, nem léptünk ki a lövésre, ami nagyon el volt találva. Egy ki-ki meccs alakult ki, az első félidőben kimondottan jól is játszottunk. Szerintem rúgtunk egy szabályos gólt a meccs elején, ott kifelé szabadrúgás semmiképpen sem lehetett, mert a mi játékosunkat rántották le. Mindent egybevetve én csak gratulálni tudok a játékosoknak, mert kitették a szívüket a pályára, néha még jól is futballoztak, ugyanakkor azt el kell ismerni, hogy a Debrecen ilyen jól és szervezetten még nem játszott idén idegenben. Jó meccs alakult ki, és talán a legfontosabb, hogy jó propagandája volt a magyar labdarúgásnak. Örülök, hogy ennyi néző jött ki, mert ez a csapat mindenképpen megérdemli a támogatást.

Kondás Elemér, DVSC: – Nagyon nehéz meccs volt, ismertük a hazai csapat formáját, öt meccsből négyet nyertek. Fontos volt, hogy megtörjük ezt a sorozatot, mert nagyon kellett ez a győzelem nekünk. Nem indult jól, mert kaptunk egy gólt, de ezt gyorsan sikerült kiegyenlíteni. Úgy érzem kontrolláltuk végig a meccset, viszont a KTE pontrúgásai nagyon veszélyesek voltak, jól fejelő, magas embereik vannak. Ezeket hatástalanítani tudtuk, majd egy szép akcióból szereztük meg a győztes gólt. Utána is voltak lehetőségeink, jól értünk fel, a végén pedig a KTE hosszú labdáit is hatástalanítottuk. Értékes három pontot szereztünk egy jó ellenfél ellen.

(forrás: kecskemetite.hu)

Olvasói sztorik