NB I

Győzelem esetén fellélegezhet a Haladás

Németh Márió szerint Bernd Storck szigorú edző, aki keményen megköveteli a csapattól, amit kér.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás két győzelem után már nem kiesőhelyen, hanem a 12. pozícióban mehetett a válogatott miatti szünetre. A vasi zöld-fehérek középpályása, Németh Márió azonban az előző héten sem pihent, hiszen az U20-as válogatott csapatkapitányaként Mexikó legjobbjai ellen játszott felkészülési meccset. A találkozó 1-1-es eredménnyel ért véget, a magyar csapat remekül teljesített az erősebb ellenféllel szemben. Az összecsapás jól szolgálta a fiatalok felkészülését a nyári, új-zélandi világbajnokságra.

Visszatérve a Haladáshoz, a vasiak vasárnap a Bp. Honvédot látják vendégül. A meccs mindkét csapatnak nagyon fontos, hiszen a kispestiek egy győzelem esetén elmozdulnának a kiesőhelyről, míg Szentes Lázár legénysége a megszerzett három ponttal némileg fellélegezhetne.

– Az új-zélandi világbajnokság szempontjából, remek erőpróba volt a Mexikó elleni mérkőzés – kezdte a haladasfc.hu érdeklődésére a mérkőzésen kezdőként szerepet kapó, Németh Márió. – Összességében az eredmény is elfogadható, mert szerintem ellenfelünk a magyar válogatott előtt jár. Két hónappal a vébé előtt új edzőnk lett, aki mindenkire kíváncsi volt, ezért egy játékos nagyjából harminc percet töltött a pályán. Ilyenkor mindenki egyéni teljesítményekkel akarja bizonyítani, hogy helye van a csapatban. A helyzeteink alapján akár több góllal is nyerhettünk volna, tehát ha így nézzük, nem annyira reális a döntetlen.

– Mi a véleménye az új szövetségi edzőről, Bernd Storckról? Mennyiben más a mentalitása, mint a korábbi edzőinek?

– A médiában úgy jelent meg, hogy nagyon szigorú edzőről van szó. Persze, nem mondanám, hogy nem az, de ez talán egy kicsit túlzó volt. Amit kér, azt nagyon megköveteli, komoly, felkészült szakember. Az edzőnek meg kell ismernie a játékosokat, és fordítva. Az érkezése előtt néhány nappal az egyik csapattársam már mondta, hogy komoly változások lesznek. Tény, hogy néhány hónappal a világbajnokság előtt nem a legszerencsésebb edzőt váltani, de talán ez hozhatja meg a sikert a csapatnak.

– A Haladás úgy mehetett az egyhetes szünetre, hogy már nem a veszélyzónában tartózkodik. Azóta felszabadultabbak az edzések, illetve az öltözői hangulat?

– Mindenképpen felszabadultabb az öltözői hangulat, de még nem örülhetünk. Lesz egy nagyon fontos mérkőzésünk a Honvéd ellen, ha azt megnyerjük, akkor talán egy kicsit fellélegezhetünk. Ahogy szokták mondani, ez vízválasztó meccs lesz, de szerintem jobb csapatunk van, mint a Honvédnak, legalábbis támadásban mindenképpen, és a kialakított helyzeteket értékesíteni kell. Azután nehéz meccsek, komoly ellenfelek várnak ránk, hiszen utazunk a Videotonhoz, utána pedig fogadjuk a Fradit.

– Mennyire jött jókor a válogatott meccsek miatti szünet a csapatnak?

– Mindig jó a pihenés, de abból a szempontból, hogy az utolsó két meccsünket megnyertük, nem jött jókor, mivel lendületben voltunk. A szünet alatt is játszottunk, a ZTE ellen egy jótékonysági mérkőzésen szerepeltünk.

– Eldőlt, hogy Király Gábor nyáron visszatér a Haladáshoz. Mit szól hozzá? Szóba került már a hír az öltözőben?

– Az öltözőben még nem került szóba, de én személy szerint nagyon örülök az érkezésének, és szerintem a csapattársaim is. Király Gábor nem csak Szombathelyen, de egész Magyarországon legendának számít.

Olvasói sztorik