Nemzetközi foci

A Haladással zárul be a kör

Király Gábor 18 évnyi légióskodás után visszatér szombathelyi nevelőegyesületéhez.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Amint arról a Rangadó.hu elsőként beszámolt, Király Gábor nyáron hazatér, és a Haladásban folytatja pályafutását. A 93-szoros válogatott kapus kétéves szerződésben állapodott meg a klub vezetőivel, így 18 év légióskodás után ismét a magyar bajnokságban szerepelhet.

– Tizennyolc évet töltöttünk külföldön a családdal. A gyerekek ott is születtek. Nagyon sokat tanultam a csapataimtól: Hertha BSC, Crystal Palace, West Ham United, Aston Villa, Burnley, Leverkusen, 1860 München és utolsó állomásként a Fulham. Rengeteg minden történt, nagyon sok emberrel találkoztam. Mindig motivált voltam. Most pedig úgy éreztem, eljött a pillanat, hogy kimondjam: vége a külföldi karrieremnek – mondta a kapus.eu portálnak Király Gábor.

A rutinos hálóőr 21 évesen köszönt el a Haladástól, de mindig is hangoztatta, egyszer még szeretne visszatérni nevelőegyesületéhez.

– A kör bezárul. Ötéves koromtól huszonegy éves koromig a Haladásban nőttem fel, a gyerek-, a serdülő- és a felnőttkorom elejét itt töltöttem. A kötődés nagyon erős. Tizennyolc éves külföldi kitérő után jövök haza, hogy a tapasztalataimmal segítsem az anyaegyesületemet.

Király elmesélte, a Herthánál először jelezték neki, egy évig várhatóan nem fog kapuban állni a bajnokságban, de a mellőzés alig tartott két hónapig.

– A Herthába második számú kapusként kerültem ki huszonegy éves koromban. Nekem akkor megmondták, hogy a nyelvet kell megtanulnom, a kultúrát megszoknom, ezért egy évig nem fogok védeni. Ehhez képest a hetedik meccsen már szerepeltem, mert nem ment jól a csapatnak, kellett a frissítés, a bemutatkozás pedig olyan jól sikerült, hogy ott ragadtam a kezdőben. Hozzáteszem, rengeteg plusz munkát kellett végeznem, például futni, erőnléti edzéseket végezni. Én a Cooper-tesztnél, tizenkét percnél hosszabb futást nem végeztem Magyarországon, ellenben Németországban félóránál kezdődik és általában másfél órát kell futni. Meg is lett az eredménye, a Herthával Bajnokok Ligájában, UEFA-kupában játszottunk – jelezte Király, hozzátéve, hogy idehaza nem foglalkozott mással, csak a focival, és annak is köszönheti sikereit, hogy végig kiváló szakemberek segítették a felkészítését.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik