NB I

A Fradi-vezér váltja Hemingwayt

Csányi Sándor minden bizonnyal a kispesti tulajdonosnak címezte csütörtöki kritikáját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Azután, hogy a Telkiben újraválasztott MLSZ-elnök, Csányi Sándor bírálta a számtalan légióst alkalmazó élvonalbeli vezetőket, távozott a szövetség NB I-es bizottságának éléről George F. Hemingway, a Bp. Honvéd tulajdonosa – írja a Blikk.

– Akadnak klubok, amelyek több százmillió forinthoz jutottak, mert akadémiát működtetnek, mégis kilenc külföldivel vágnak neki egy meccsnek. Valaki csak azért, hogy támogatáshoz jusson, ne nevezze akadémiának az intézményt. Költse a pénzét amire akarja, a miénket ne pazarolja el – mondta Csányi Sándor.

Hemingway talán magára vette Csányi szavait? A jelenlévők szerint az elnök rá célzott, és tény, hogy a Magyar Futball Akadémiát üzemeltető Bp. Honvéd a társaságiadó-kedvezmények után 692,25 millió forintot kapott – igaz, nem csak utánpótlás-nevelésre – az elmúlt években a szövetségen keresztül (2011–2012: 233,75 millió, 2012–2013: 277,9 millió, 2013–2014: 180,6 millió), de a keretének jelentős részét légiósok alkotják. A téli átigazolási időszakban kilenc külföldit szerződtettek, a legutóbbi, Újpest elleni összecsapásukon nyolc légiós volt a kezdőcsapat tagja.

– Csányi úr nem ránk gondolhatott, lehet, hogy a Győrre, ott kevésbé számítanak a fiatalokra. Legutóbb négy akadémiai növendékünk sérült volt, Botka, Baráth és Holender ezért nem játszott, Vécsei csereként állt be. Ha megnézzük a 2013–2014-es bajnokságban a fiatalok játékperceit, a második helyen végeztünk az élvonalban. Több akadémiai játékosunk játszik az NB I-ben és az NB II-ben, mint akármelyik másik nevelőegyesületnek, kivéve az MTK-t – mondta a Blikknek George F. Hemingway.

A klubvezető állítja, bizottságvezetői távozásának gondolata már korábban megérett benne.

– Hét éve vezettem az NB I-es csapatokat, a jövőben erre kevesebb időt fordítok. Elhatározásomat írásban jeleztem, március 27-én tartottuk a titkos választást – mondta Hemigway, akit Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója követ a poszton.

Olvasói sztorik