NB I

Pákolicz: részleges Achilles-ín szakadás

A Spartacus középpályásának a sarka is sérült, legalább két hónapot ki kell hagynia.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros elleni hazai bajnoki meccs hajrájában csereként beállva szenvedett súlyos sérülést a Nyíregyháza középpályása, Pákolicz Dávid, aki az idei szezonban 14 alkalommal kezdőként, ötször pedig csereként lépett pályára a Szpariban. A harmincéves középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, Achilles-sérülése miatt legalább két hónapra a pályán kívülre szorul.

– Részleges Achilles-ín szakadásom van, amelyet két héttel ezelőtt a Fradi ellen egy perc alatt szedtem össze – kezdte Pákolicz Dávid. – Egyértelművé vált számomra, hogy egy korábbi krónikus sarokgyulladásom eredménye ez a súlyosabb sérülés. Jelzett a szervezetem, hogy most már sok lesz, mert sajnos már elég régóta fájdalomcsillapítókkal játszottam, úgy tűnik, ez most megelégelte a lábam, így elpattant az Achillesem – kezdte Pákolicz Dávid.

A rutinos középpályásnak legalább két hónapot ki kell hagynia, de még az is előfordulhat, hogy műteni kell a régóta sérült sarkát.

– Előreláthatólag hat-nyolc hetet kell kihagynom, de a sarokproblémámnak is utána kell menni, ezen a héten fogják tüzetesebben megvizsgálni, és még az is lehet, hogy műtétre szorulok. Szinte semmit nem tudok csinálni vele, pihentetem, jegelem, mást nem nagyon lehet. A sarkammal már évek óta bajlódok, hol rosszabb, hol jobb volt a helyzet, de kezelésekkel és fájdalomcsillapítókkal olyan szintre hoztam, hogy tudtam vele játszani. Utóbbi időben egyre jobban éreztem, és sajnos ez lett a vége.

Az újonc Nyíregyháza eddigi öt tavaszi meccsén nyolc pontot szerzett, és már hét egységre van a kiesőzónától.

– Azt hiszem, a gyűjtött pontok számával és a helyezéssel egyelőre elégedettek lehetünk. Egyre inkább távolodunk a kiesőzónától. Van még néhány kulcsmérkőzés, mint például a következő, Dunaújváros elleni, amelyből ha jól jövünk ki, akkor szerintem nem elsősorban a kiesés ellen kell küzdenünk, hanem akár egy jobb pozíciót is elcsíphetünk. Egyelőre elégedett vagyok a csapat tavaszi szereplésével – mondta Pákolicz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik