Törökország

Döntetlennel búcsúzott a Spartacus

A nyíregyházi együttes nem szerzett de nem is kapott gólt a lett Spartaks Jurmala ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Nyíregyháza Spartacus – Spartaks Jurmala (lett) 0-0
Törökország
Nyíregyháza: Ovszijenko – Rubus, Szokol (Bosnjak, 64.), Kovacsevics (Kosztics, a szünetben), Törtei (Hrabina, 74.) – Abdouraman, Zofcák (Ivanovs, a szünetben) – Pákolicz (Benkő, a szünetben), Koller, Dartsimelia (Pekár, 64.) – Seydi. Edző: Mátyus János

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A lett Spartaks Jurmala ellen lépett pályára az NB I-es Nyíregyháza; A szintén élvonalbeli csapat elleni találkozó volt a Spartacus utolsó felkészülési mérkőzése Törökországban, hiszen Mátyus János együttese szerdán már utazik haza Belekből.

Bár sokáig esett az eső, az éjjel óta tartó viharok után a kezdő sípszóra kisütött a nap. Lett helyzettel indult a találkozó: Abdouraman hibája után a vendégek végezhettek el szabadrúgást, amelyet Ovszijenko hatalmas bravúrra szedett ki az alsó sarokból. Az eddigi beleki meccsektől eltérően ezúttal idegesen, kapkodva kezdett a Nyíregyháza, az első percekben a lettek jobban pörögtek, majd szépen lassan kiegyenlítődött a játék képe.

A 14. percben Seydi lépett ki Koller indításával, és kisodródva, balról a kapufát lőtte telibe. A folytatásban inkább a középpályán folyt a játék, a mély talajon nehezen jutottak el helyzetig a csapatok. Az első játékrész hajrájában a lettek előtt adódott lehetőség, de az egyedül kilépő támadó a lövés helyett a cselezgetést választotta, így végül Rubus tudott tisztázni.

A második félidő már hidegben és esőben indult, majd a szemerkélő eső vízözönné alakult: a nyíregyháziaknál Pákolicz, Kovacsevics és Zofcák helyén Benkő, Kostics és Ivanovs kapott lehetőséget.

Ebben az időszakban sokkal agresszívabb, pörgősebb Nyíregyházát láthattunk, ami két helyzetben is megmutatkozott. Előbb Törtei szöglete csattant a kapufán, majd a hatvanadik percben Seydi beadását Kosztics lőtte közelről nagyon fölé. Ezekben a percekben beszorult a lett csapat, a nyíregyháziak folyamatos veszélyt jelentettek, sorban érkeztek középre Törtei, illetve Kosztics szögletei.

A játékrész derekán jóval többet volt a labda a magyar együttesnél, a lettek a félpályát is nehezen hagyták el. A 73. percben majdnem góllá érett a Szpari fölénye: Pekár húzott el a jobb oldalon, az alapvonalról tökéletesen tálalt Seydi elé, aki azonban a kapusba bombázott öt méterről. Egy perccel később a cserekapus állt be a mezőnybe, Hrabina lépett pályára a megsérülő Törtei helyett.

A mérkőzés hajrájára kiszabadult a nyírségiek szorításából a lett gárda, de egy távoli szabadrúgáson kívül nem jutott lövőhelyzetig. A kiegyenlített első félidő után a másodikban veszélyesebben futballozott a Spartacus, de gólig nem jutott, így döntetlennel zárult a meccs.

Hazatérése után a tervek szerint a következő napokban újabb edzőmeccseket vív a Nyíregyháza, előbb a Kassa, majd a Szatmárnémeti ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik