NB I

Tíz éve nem látott sikerre készül a Fradi

Legutóbb 2005-ben jutott a legjobb négy közé a Ferencváros; nehéz feladat vár a címvédő Újpestre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden és szerdán rendezik a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóit. A négy párharcban négy élvonalbeli, három NB II-es és egy harmadosztályú csapat érdekelt. A Szolnok és a Ferencváros megnyugtató előnyre tett szert a Kisvárda, illetve a Csákvár ellen, a Videoton egy góllal volt jobb a Pécsnél, míg a címvédő Újpest és a Gyirmót csatája egyelőre döntetlenre áll.

Szolnok–Kisvárda

A Szolnok a negyeddöntő első mérkőzésén idegenben nyert 3-1-re, így megnyugtató előnnyel léphet pályára a hazai visszavágón. A csapat tulajdonképpen nincs rossz formában, a bajnokságban tavasszal például egyedül a Csákvár tudta legyőzni. A legutóbbi két fordulóban két rangadót is vívott: előbb Mezőkövesden nyert – 0-2-ről fordítva 3-2-re –, majd a Gyirmót ellen otthon tartott egy pontot (1-1). Az NB III Keleti-csoportját vezető Kisvárda tavaszi eredményei szintén tiszteletre méltóak: két szoros sikerrel kezdett, majd a Salgótarjánt 8-0-ra, a Jászberényt 3-0-ra, a Tiszaújvárost pedig 6-0-ra verte.

Csákvár–Ferencváros

Gyakorlatilag nem kérdés a továbbjutó kiléte, hiszen a Fradi az első meccsen 5-0-s sikert aratott Bognár György csapata ellen. Az NB II-es Csákvár számára a szép búcsú, akár egy szoros vereség lehet a cél, ami össze is jöhet, főleg ha Thomas Doll úgy dönt, hogy a már-már lefutottnak tekinthető párharc második felvonásán az eddig kevesebbet foglalkoztatott játékosoknak szavaz bizalmat. A Ferencváros aligha rontja el a biztos továbbjutását, így 2005 után ismét elődöntőt játszhat a kupasorozatban. A Fradi akkor a döntőig meg sem állt, ahol végül a Sopron ellen maradt alul egy emlékezetesen botrányos fináléban.

Újpest–Gyirmót

A címvédő Újpest nem lőtt, de nem is kapott gólt a másodosztály élmezőnyéhez tartozó Gyirmót otthonában, így némileg hátrányosabb helyzetből várja a második mérkőzést, mint ellenfele. Sisa Tibor csapata a legutóbbi 15 bajnokiján nem talált legyőzőre, a legutóbbi 17 tétmeccsén veretlen, ráadásul az október elején játszott, Bp. Honvéd elleni Ligakupa-mérkőzése óta minden idegenbeli tétmeccsén betalált. Semmiképpen sem jó előjel ez a nyolc találkozó óta nyeretlen Újpest számára, amely viszont az elmúlt öt kiírásban háromszor is eljutott legalább a legjobb négyig, ráadásul hazai pályán 2012 áprilisa óta veretlen a Magyar Kupában.

Pécs–Videoton

Az utolsó pillanatban nyerte meg a Pécs elleni első felvonást a bajnoki éllovas Videoton. Az utolsó 25 percet igencsak megnyomta a Carillo-csapat, és Feczesin, valamint Álvarez góljaival 0-1-ről fordítva diadalmaskodott. A Pécs jól kezdte a tavaszt, de a Haladás elleni bajnoki sikert követően három tétmeccsén sem tudott győzni – egy döntetlen és két vereség a mérleg –, míg a Videoton a december elején játszott dunaújvárosi Ligakupa-találkozója óta csupán kétszer nem tudott nyerni tétkörülmények között – egyszer a Győr, egyszer pedig a Puskás Akadémia otthonában végzett döntetlenre.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó

Március 31. kedd

18 óra: Szolnoki MÁV FC – Kisvárda-Master Good FC (az első mérkőzésen 3-1)

18 óra: Aqvital FC Csákvár – Ferencvárosi TC (az első mérkőzésen 0-5)

Április 1. szerda

18 óra: Újpest FC – Gyirmót FC (az első mérkőzésen 0-0)

18 óra: Pécsi MFC-Matias – Videoton FC (az első mérkőzésen 1-2)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik