NB I

Továbbra is gólképtelen az Újpest

A lilák 0-0-t játszottak a negyeddöntő első mérkőzésén az NB II-es Gyirmót FC otthonában.
Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Gyirmót FC – Újpest FC 0-0
Gyirmót, játékvezető: Berke
Gyirmót: Deli – Nagy S., Lázár P., Csemer, Fejes J. – Molnár M. (Beliczky, 69.), Lengyel D. – Paku, Magasföldi, Szegi (Gyurján B., 53.) – Tóth N. (Bobál G., 70.). Edző: Sisa Tibor
Újpest: Balajcza – Nego, Heris, Litauszki, Vadász – Nagy G., Hudák, Szuljics, Vasziljevics (Bardhi, a szünetben), Balogh B. (Kabát, 75.) – Ojo (Sztaniszavljevics, a szünetben). Edző: Nebojsa Vignjevics

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A másodosztályban élcsapatnak számító Gyirmót az élvonalban rosszul rajtoló Újpestet fogadta a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A második percben Szuljics beadása után Nego fejelt a kapu mellé a hosszú oldalon. Hét perccel később Magasföldi szabadrúgását Tóth Norbert centikkel csúsztatta a kapufa mellé. A 12. percben Magasföldi szöglete után Tóth fejelt, Balajcza pedig védett. A folytatásban Szuljicsnak két lövése is volt, az első a kapufa mellé ment, a másodikat bravúrral fogta Deli Zoltán.

A 21. percben egy rossz újpesti felszabadítás után Magasföldi lőtt kapásból, 14 méterről, centikkel a kapufa mellé. Ezután Molnár Máté fejesét a gólvonalról vágták ki az újpestiek. A 29. percben Szegi beadását Molnár Máté fejelte kapura, de Balajcza ki tudta ütni a keresztléc alól a labdát. Szűk tíz perc elteltével Paku beadását Tóth Norbert csúsztatta kicsivel a kapu mellé.

A túloldalon Balogh Balázs a tizenhatoson belülről lőtt, de Deli bravúrral védeni tudta a közeli lövést. A mérkőzés legelejét az Újpest kezdte aktívabban, aztán a gyirmótiak elkezdtek egyre több helyzetet kialakítani, és átvettük a játék irányítását. Végül a hazaiaknak volt több gólszerzési lehetőségük, majd a félidő végén a vendégek ismét aktívabbak voltak, de csak egy komoly lehetőségük akadt.

A második periódus első húsz perce főként mezőnyjátékot hozott, enyhe újpesti fölénnyel. A 68. percben Szuljics lövését védte Deli, aztán Magasföldi kapott remek indítást, de Balajcza el tudta paskolni előle a labdát. A 74. percben Bobál Gergely adott szenzációs labdát Beliczkynek, akinek 13 méteres lövést hatalmas bravúrral ütötte ki az újpestiek tapasztalt kapusa. A 79. percben Bardhi kapu mellé tartó lövésébe Kabát Péter beleért, de mivel lesen volt, így érvénytelen volt a gól – tudósított a Gyirmót FC honlapja.

Egyik oldalon sem született gól, így a továbbjutás biztosan az április 1-jén esedékes visszavágón dől el… Ahogy az első félidő a hazaiaké, úgy a második az újpestieké volt, ekkor nekik volt több helyzetük, bár a Gyirmótnak is sikerült veszélyes támadásokat vezetnie, amelyek végén több alkalommal bravúrra is szüksége volt Balajczának. A játék összképét nézve reális végeredmény a döntetlen.

Olvasói sztorik