NB I

Hajrábüntetővel nyert a Videoton

A szünetben a Pécs vezetett, utána Feczesin kihagyott egy büntetőt, mégis 2-1 lett a vége.
Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Videoton FC – Pécsi MFC-Matias 2-1 (0-1)
Székesfehérvár, játékvezető: Vad II
Videoton: Pajovics – Heffler T., Csakla, Vinícius, Stopira (Pajac, a szünetben) – Sándor Gy., Luijckx (Trebotics, a szünetben) – Álvarez, Ivanovszki (Kovács I., 67.), Maréval – Feczesin. Edző: Joan Carrillo Milan
Pécs: Gőcze – Ojdanics, Balogh B., Romics – Kővári, Tadejevics, Horváth A., Rácz F. (Uzoma, 69.) – Frank, Heffler N. (Manjrekar, 69.), Fröhlich (Linka, 92.). Edző: Robert Jarni
Gólszerzők: Feczesin (66.), Álvarez (tizenegyesből 95.), illetve Fröhlich (44.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Debrecent búcsúztató Pécs a Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén a Diósgyőrt kiütő Videoton vendége volt. A hazaiaknál bemutatkozott a holland Kees Luijckx, és ott volt a kezdőcsapatban Heffler Tibor is, aki farkasszemet nézhetett testvérével, Norberttel. A Vidinél egyébként kizárólag Szofian Csakla maradt meg a vasárnapi, győri kezdőcsapatból.

Nagy hazai helyzettel kezdődött a meccs: Álvarez adott hajszálpontos passza után Feczesin Róbert lövését a pécsi kapus nehezen védte. Tíz perccel később rövid időn belül két nagy helyzete is volt a fehérvári csapatnak, ám előbb Vinícius, majd Maréval lövése is szögletre pattant, aztán Csakla fejelt a kapu mellé. A várakozásoknak megfelelően a Videoton irányította a játékot, de viszonylag kevés helyzetet tudott kidolgozni, mert a PMFC fegyelmezetten védekezett.

A 26. percben Rácz Ferenc lefutotta Heffler Tibort, majd éles szögből a kapu mellé/fölé bombázott, körülbelül hét méterről. Ezután a jobb oldalon bontakozott ki egy veszélyes pécsi akció, de a középre passzolt labdát a hazai védőknek sikerült kivágniuk a kapu előteréből – ebben az időszakban a vendégek akarata érvényesült, ők birtokolták többet a labdát. A 39. percben Fröhlich került nagy helyzetbe, és az ötös sarkáról alig tekert kapu mellé.

A másik oldalon Heffler Tibor az alapvonalról okosan visszafelé passzolt Ivanovszkinak, de a pécsi blokkban elakadt a légiós lövése. A szünet előtt nagy meglepetésre vezetést szerzett a vendégcsapat: ismét a jobb szélen futott a pécsi akció, az alapvonalról visszapasszolt labdát Fröhlich lőtte a kapuba (0-1).

A második felvonás elején támadásba lendületek a házigazdák: Pajac betört a tizenhatoson belülre, de a kapu elé lőtt labdáját Gőcze kivetődve megszerezte az érkező Feczesin elől. Az 58. percben Pajac szabadrúgását Csakla hat méterről kevéssel a kapu fölé fejelte. Egy perc múlva jött az újabb nagy fehérvári helyzet: Pajac 15 méterről leadott lövését Gőcze védte. Komoly nyomás alatt tartotta ellenfele kapuját a Videoton, csak másodpercekig volt a pécsieknél a labda, a hazai térfélre pedig egyáltalán nem jutottak át. A 64. percben Ivanovszki mutatott be egy szép cselt a tizenhatoson belül, azonban Gőcze ismét jól vetődött ki kapujából, és megszerezte a labdát.

Két perccel később góllá érett a házigazdák fölénye: Feczesin kapott remek labdát, majd 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-1). A 71. percben Kovács István adott szép labdát Feczesin Róbertnek, aki közvetlen közelről a kapu fölé fejelt. Kisvártatva Kovács tört be szép cselekkel a tizenhatoson belülre, de amikor gólhelyzetbe került, a játékvezető szerint Menjrekar szabálytalanul állította meg. A büntetőt Feczesin végezte el, de Gőcze remek vetődéssel kivédte.

A 89. percben Fröhlich fejelt öt méterről a kapu mellé, majd Maréval beadását Feczesin fejelte a kapu mellé. A 94. percben újabb büntetőt kapott a Videoton, ezúttal Ojdanics buktatta Kovács Istvánt. Ezúttal Álvarez állt a labda mögé, és bár Gőcze ismét érezte az irányt, ezúttal nem tudott védeni (2-1) – tudósított a vidi.hu.

Edzői értékelések

Joan Carrillo, Videoton: – A mai meccsen szem előtt kellett tartani az előző és a következő bajnoki mérkőzésünket is. Tudtuk, hogy a PMFC olyan csapat, amely rendkívül jól védekezik. Ezúttal pedig még a megszokottnál is nagyobb hangsúlyt helyeztek a védekezésre. Az első félidőben nem játszottunk olyan sebességgel, ahogy kellett volna, ráadásul a Pécs az első helyzetéből gólt szerzett. A szünetben a cserék meghozták azt a sebességet, amit szerettünk volna. Nem csak gyorsabban játszottunk, de a széleken is több támadást vezettünk, és több egy az egy elleni párharcot is felvállaltunk. Sok helyzetünk volt a kilencven perc során, összesen tizenhét komoly lehetőségünk adódott.

Robert Jarni, PMFC: – Élénk, jó iramú meccset játszottunk a Vidi otthonában. Gratulálok a játékosaimnak, jól játszottak. Azért is érdekes játék a labdarúgás, mert képes ilyen fordulatokat produkálni. Az első negyvenöt percben jól játszottunk, a második félidőben viszont a Vidi nagy nyomás alá helyezte a kapunkat. Ez annak is köszönhető, hogy ilyen minőségi cserékkel tudta frissíteni kollégám a csapatát. Ebben a játékrészben a hazai együttes sokkal agresszívebben futballozott. Az eredménnyel és a mutatott játékkal is elégedett vagyok, van még esélyünk a továbbjutásra.

(forrás: vidi.hu)

Olvasói sztorik