NB I

Az MTK edzője szerint a Fradi az esélyesebb

Pölöskei Gábor szerint az örökrangadó hosszútávon is befolyásolhatja a dobogóért folytatott harcot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap délután a Ferencváros otthonába látogat az MTK az élvonal 21. fordulójában. Az örökrangadó ezúttal valóban rangadó lesz, hiszen a bajnokság harmadik helyezettje fogadja a másodikat a Groupama Arénában. Rengeteg hasonló csatát megélt már az MTK jelenlegi másodedzője, Pölöskei Gábor, aki edzőként és játékosként is mindkét klub sikeréért harcolt már. Garami József segítője a Rangadó.hu megkeresésére értékelte a kék-fehérek eddig tavaszi szereplését, és beszélt a Fradi elleni várakozásairól is.

– Eddig a papírformának megfelelően teljesített a csapat. Maradéktalanul nem vagyunk elégedettek, de nagy problémák nincsenek. Az első két tavaszi fordulóban nyertünk, hoztuk a papírformát. A harmadik mérkőzésen az egyik legerősebb csapattal, a Videotonnal találkoztunk, és azt gondolom, hogy ott is helyt álltunk. Nem szeretnék ezzel foglalkozni, de ha a játékvezetői tévedés nem történik, akkor kedvezőbb eredményt is el tudtunk volna érni – mondta Pölöskei Gábor.

– Belülről hogy látja, mi a jelenlegi MTK erőssége? Mitől ilyen jó a csapat?
– Egységesek vagyunk, és ez a keret most már második éve együtt van. Tavaly tavasszal is kitűnően játszottunk, és nagyon hatékonyan szerepeltünk. Úgy érzem, ez folytatódott, ebben látom a legnagyobb erényünket, hogy összeszokott, egységes társaság vagyunk.

– Vasárnap a Ferencváros otthonában vendégszerepelnek. Mire számít az örökrangadón?
– Szeretnénk kedvező eredményt elérni, ami nem lesz könnyű, mert a realitások azt mutatják, hogy a Ferencváros nagyon erős, hazai pályán különösen. A mérkőzés esélyese a Fradi, de szeretnénk jól szerepelni. Nagyon fontos ez a meccs, mert ez hosszútávon is befolyásolhatja a dobogóért folytatott harcot. A Ferencváros nagyon jól igazolt, az utóbbi másfél év alatt felépítették ezt a keretet. A Ligakupában és a Magyar Kupában is nagyon erősek, azokkal a játékosokkal, akik egyébként kevesebb lehetőséget kapnak. Minden posztra két játékosuk van, rettentően erősek. Thomas Doll folyamatos, szisztematikus munkával összerakta a csapatot, amelyben sok klasszisjátékos szerepel. Egyre erőteljesebbek, és ha ugyanígy építkeznek, akkor a közeljövőben bajnokesélyesek lesznek.

– Játékosként és edzőként is sok örökrangadót átélt már. Melyikre emlékszik vissza a legszívesebben?
– Az utóbbi időben jól szerepeltünk az örökrangadókon, főleg hazai pályán, még a Hungária körúton. Volt két látványos találkozó, amelyen sok gól esett. Ha jól emlékszem, az egyiket négy-kettőre, a másikat három-kettőre nyertük. Ezek nagyon jó hangulatú mérkőzések voltak, de mind hazai pályán. Most játszunk először örökrangadót az új stadionban, úgyhogy nagyon nehéz meccsre számítok.

– Nagyobbik fia, Péter furcsa szituációban van a PMFC-nél. Klubja nem számít rá, de nem is engedte el a télen. Mit szól a kialakult helyzethez?
– Hozott a klubja egy ilyen döntést, nem tudunk mit kezdeni vele. Lehetne különböző oldalakról értékelni a helyzetet, de a tények makacs dolgok. Érvényes szerződése ellenére a klub nem akarja használni. Reméljük, nyáron megoldódik a helyzet.

Olvasói sztorik