NB I

Kanta és társai bizonyítanának a kritikusaiknak

Az MTK csapatkapitányát nem zavarta volna, ha Horváth Zsoltnak adják a Bp. Honvéd elleni gólját; az volt a fontos, hogy nyertek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 19. fordulójában a Bp. Honvéd az MTK-t fogadta. A mérkőzés végén a tíz emberre fogyatkozó vendégek örülhettek (0-2). Garami József legénységének nem volt ismeretlen terep a Bozsik-stadion, hiszen az idei szezonban ott játsszák a hazai mérkőzéseiket, mivel a saját pályájukat újjáépítik. Kanta József ismét gólt lőtt Kemenes Szabolcsnak, ám ezúttal „csak” egyszer volt eredményes az MTK csapatkapitánya. A kék-fehérek a következő fordulóban a bajnoki éllovas Videotont fogadják. Talán a bajnokság rangadója lesz a szombati mérkőzés, mivel az első játszik a második helyezettel. Az MTK játékosainak nem lehetnek szép emlékeik az őszi, fehérvári bajnokiról, hiszen 5-0-s vereséget szenvedtek.

A Rangadó.hu érdeklődésére Kanta József értékelte a Honvéd elleni meccset, és elmondta, hogy annak is ugyanúgy örült volna, ha a gólt csapattársának, Horváth Zsoltnak adják.

– Nagyon küzdelmes mérkőzést játszottunk. Sajnos nem nyújtottunk olyan teljesítményt, amit saját magunktól elvártunk. Nem játszottunk jól, inkább a küzdelemé volt a főszerep. Amikor tíz emberre fogyatkoztunk, nehéz helyzetbe kerültünk, de akkor mindenki többet tett hozzá a mérkőzéshez, és végül sikerült nyernünk. Pozitívum, hogy gyengébb teljesítmény esetén is tudunk győzni, de a továbbiakban ennél azért több kell – mondta Kanta József.

– A szabadrúgása után úgy tűnt, hogy Horváth Zsolt fejjel megcsúsztatta a labdát, de végül önnek írták jóvá a találatot. Megbeszélték az öltözőben a történteket?
– Voltak kisebb ugratások, például hogy Horváth Zsolt a hajával ért hozzá. Természetesen örültem, hogy az én nevem mellett szerepel a találat, hiszen egy labdarúgó szeretne minél eredményesebb lenni, de az se érdekelt volna, ha neki adják, ugyanúgy örültem volna, hiszen az a legfontosabb, hogy nyertünk.

– Ismét betalált Kemenes Szabolcs kapujába. Beszéltek a mérkőzés után?
– Nem, de a találkozó előtt beszélgettünk. Tudom, hogy a nyilatkozata miatt kerültem előtérbe, de nem foglalkoztam ezzel. A Honvéd ellen valahogy most is kijött a lépés. Szerintem szinte minden labdarúgó életében előfordul, hogy egy csapat ellen többször is jó teljesítményt nyújt, bár azt beismerem, ez nálam egy kicsit látványosabb. Szabit ennek ellenére egy nagyon jó kapusnak tartom.

– Mennyire volt furcsa a Bozsik-stadion vendégöltözője az elmúlt hónapok után?
– Elég régen voltunk már a vendégöltözőben, de már jól ismerjük az egész stadiont, ezért a felkészülésünket ez nem befolyásolta. Nincs problémánk ezzel a helyzettel, hiszen ezek az áldozatok sokszorosan megtérülnek, ha lesz egy szép stadionunk.

– A következő fordulóban a Videotont fogadják. Mennyire él a csapatban az őszi öt-nullás vereség?
– Már túlléptünk az összes vereségen, de azért szóba került, hiszen elég csúnyán néz ki számunkra a null-öt. Nem is emlékszem, hogy a pályafutásom alatt volt-e részem ehhez hasonló vereségben, de nem tulajdonítunk neki túl nagy jelentőséget. Az a fontos, hogy sikeresek legyünk szombaton. Ezt a mérkőzést nem lehet nem rangadónak felfogni, mert az első játszik a második ellen. Komoly motiváció van bennünk, hiszen az üldözőink közel vannak, így minden pontra szükségünk van. Szeretnénk üzenni a kritikusainknak, hogy vegyenek minket komolyabban a dobogóért vívott harcban.

– Másképp készülnek erre a mérkőzésre, mint a többire? Nikolicsra külön figyelnek majd?
– Pontosan tudjuk a Videoton erősségeit, de hiba lenne egy emberre kihegyezni. Fontos, hogy lezárjuk a területeket a gyors fehérvári játékosok elől. Sok olyan labdarúgójuk van, akik képesek meccseket eldönteni. A taktikai elemeket gyakoroljuk, de nem csinálunk semmit máshogy.

Olvasói sztorik