NB I

Kiállítás után nyert az MTK

Az emberhátrányba kerülő kék-fehérek két gólt is lőttek a Bp. Honvédnak a 19. fordulóban.
OTP Bank Liga, 19. forduló
Bp. Honvéd – MTK 0-2 (0-0)
Bozsik-stadion, 400 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
Honvéd: Kemenes – Botka, Elez, Kosznics, Vidovics – Ikenne-King (Prosser, 57.), Nagy G., Hidi (Vécsei, 71.), Godoy – Izazola (Punosevac, 65.), Youla. Edző: Marco Rossi
MTK: Hegedüs L. – Nagy T., Baki, Vukmir, Vadnai – Thiam, Pölöskei Zs. – Bese (Horváth Zs., a szünetben), Kanta J., Csiki (Torghelle, 79.) – Hrepka (Vass Á., 63.). Edző: Garami József
Gólszerzők: Horváth Zs. (64.), Csiki (68.)
Kiállítva: Thiam (54.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Bp. Honvéd az MTK csapatát fogadta az élvonal 19. fordulójában, vasárnap délután. Tulajdonképpen mindkét együttes hazai pályán játszhatott, hiszen a kék-fehérek albérletben a Bozsik-stadionban vannak otthon mostanság. Ennek ellenére kis – de tényleg nagyon kis – túlzással üres lelátók előtt rendezték a találkozót.

A kilencedik percben Youla közeli fejese jelentette az első lehetőséget, majd hat perccel később, egy szögletet követően Kosznics fejelt az oldalhálóba. Érdekes módon a kiesés ellen küzdő kispestiek voltak kezdeményezőbbek, nem a dobogós MTK. A nagy ziccerek elmaradtak, csak beívelések és szabadrúgások által próbált veszélyt teremteni a Honvéd, kevés sikerrel. A túloldalon Csiki Norbert lapos beadása után Hidi Patrik mentett szögletre. A 34. percben Kanta József szabadrúgását Kemenes vetődve kiütötte. Az eseményekben nem bővelkedő első félidő izgalommentesre sikeredett, a színvonal a nullához konvergált.

Az 54. percben Thiam megkapta második sárga lapját, ezért emberhátrányba került az MTK – a játékvezető túlságosan szigorúan, fölöslegesen szórta a lapokat. A piros lap után tíz perccel megszerezték a vezetést a kék-fehérek, miután Kanta József szabadrúgását Horváth Zsolt fejjel a kapuba csúsztatta (0-1). Négy perccel később Horváth Zsolt remek egyéni akciója után a beadása is pontosra sikeredett, Csiki Norbert pedig a hálóba passzolt (0-2). Hegedüs Lajosnak mindeközben kétszer kellett védenie, hiszen a kispestiek sem adták fel a meccset.

A 78. percben Punosevac távoli, pattogós lövését vetődve védte az MTK kapusa, újabb tíz perc elmúltával pedig Torghelle lőtt centikkel a kapufa mellé. A Honvéd rendületlenül próbálkozott a hajrában, de a szépítés elmaradt, az egyenlítés meg pláne… Az MTK – akárcsak pénteken a Paks – akkor fordította a maga javára a találkozót, amikor emberhátrányba került. A kékek tovább üldözik a listavezető Videotont, a Honvéd pedig továbbra is küzd a kiesés ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik