NB I

MTK-győzelemmel kezdődött a tavasz

Hiába volt sokkal többet a labda a Paksnál, a fővárosi együttes 3-1-re nyert az OTP Bank Liga 18. fordulójában.
OTP Bank Liga, 18. forduló
MTK – Paksi FC 3-1 (1-1)
Bozsik-stadion, 400 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
MTK: Groppioni – Nagy T., Baki Á., Vukmir, Vadnai – Thiam, Kanta J. (Vass Á., 92.), Pölöskei Zs. – Bese, Hrepka (Horváth Zs., 60.), Csiki (Torghelle, 76.). Edző: Garami József
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Gévay, Rodenbücher, Báló – Kecskés T., Tamási Zs. (Balázs Zs., 70.) – Könyves N. (Hahn, 80.), Bertus, Bartha – Haraszti (Simon A., 70.). Edző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Bese (37.), Pölöskei Zs. (60.), Horváth Zs. (88.), illetve Báló (tizenegyesből 44.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Gyászszünettel kezdődött a tavaszi szezon első mérkőzése: a nyolcvanadik életévében elhunyt egykori FIFA-játékvezetőre, Jaczina Róbertre emlékeztek a Bozsik-stadionban. Hazai részről összesen 11 játékos hagyta ki a meccset különböző sérülések miatt.

Az ötödik percben Bartha indult meg a védők között a kapu felé, mivel senki nem zavarta, egészen a tizenhatosig vezette a labdát, de a lövése nagyon gyengére sikerült. A kilencedik percben egy lecsorgó labdát Bartha vehetett át mintegy nyolc méterre a kaputól, de a lövését blokkolták. A 12. percben is Bartha volt elemében: egy védőn megpattanó távoli lökete nem sokkal kerülte el a felső sarkot, majd egy szöglet után újfent az ő kísérletét blokkolták.

A félidő közepére kissé leült a játék, ám Groppioni tett róla, hogy felkapják a fejüket a nézők: Haraszti szabadrúgásának csúnyán aláfutott, de a hosszún senki sem érkezett. Egy perccel később a másik oldalról jöhetett szabadrúgás, amelyet az ötösön talán meg is csúsztattak, de az olasz kapus lábbal hárított. Az első komolyabb lehetőség a 29. percben adódott a kissé megszeppenten kezdő MTK előtt: Kanta József szabadrúgását Hrepka csúsztatta mellé. A 37. percben Kanta vett át egy labdát szerencsés körülmények között – az MTK csapatkapitánya megcsúszott, de bravúrral talpon maradt –, bevezette a tizenhatoson belülre, majd a hosszún üresen érkező Bese Barnabás elé tálalt, aki senkitől sem zavartatva lőtt a léc alá (1-0).

A negyvenedik percben Bartha ismét a kapu közvetlen közelében kezelhetett le egy labdát, de védője szorításában nem tudott elég erősen centerezni, így Groppioni felszedte a passzt. A 43. percben Kulcsárt takarították el a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Báló Tamás az elvetődő Groppioni mellett a kapu közepébe helyezte (1-1).

A második félidő elején Bese futott alá egy beadásnak, így nem sikerült kapura fejelnie. Nagyon leült az iram az első félidőhöz képest, jó negyedóráig egyáltalán nem forogtak veszélyben a kapuk. A hatvanadik percben aztán ismét gyakorlatilag a semmiből szerzett vezetést az MTK: Pölöskei Zsolt életerős szabadrúgásának kissé alászaladt Molnár kapus, sőt meg is csúszott, így hiába érkezett a feje fölé a labda, nem tudta kitornázni a felsőből (2-1). A másik oldalon Groppioni öklözte ki röviden a labdát, de Haraszti emeléséből nem lett gól. A 63. percben megint Pölöskei lőtt távolról, Molnár elcsúszott, de a labda elkerülte a kaput.

A 69. percben Haraszti élesen belőtt szabadrúgása után alakulhatott volna ki veszélyes helyzet, de a védőkről lepattanó labdát Kecskés fölé lőtte. A 74. percben Bese kezelt le egy paksi átadást nagyon rosszul, a csereként beállt Simon András elé került a játékszer, aki 16 méterről nagyon gyengén lőtt Groppioni ölébe. A nyolcvanadik percre egyre nyomasztóbbá vált a vendégek mezőnyfölénye: szinte csak pillanatokra volt a labda az MTK-nál, de az utolsó paksi passzokba rendre hiba csúszott.

A 88. percben eldöntötte a meccset az MTK: Horváth Zsolt kapott remek fejes-passzt Kantától, és a kifutó kapus felett a hálóba emelt (3-1). Az utolsó percekben sem változott a játék képe, a Paks próbálkozott, de a helyzeteivel jól gazdálkodó ellenfelével szemben már nem volt esélye a pontszerzésre.

– Az első félidőben a Paks játszott fölényben, de a játék képét tekintve igazságos volt a két gól – mondta a Rangadó.hu szakértője, Gáspár József, az MTK egykori válogatott kapusa. – A második félidőre javult az MTK játéka, viszont a szerencse is kellett a második gólhoz, a kapus hibázott, ami végül döntőnek bizonyult. Többet volt a labda a Paksnál, de helyzeteket nem tudott kialakítani a második játékrészben. Az, hogy a pálya milyen állapotban volt, mindegy, hiszen ilyenkor mindenhol hasonló körülmények várják a labdarúgókat, erre fel kell készülni.

Olvasói sztorik