NB I

A Fradira kíváncsiak a legtöbben

A veszprémi kézilabdázók mérkőzéseire többen járnak, mint a debreceni focimeccsekre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Részletes statisztikát közölt a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong klubcsapatok hazai nézőszámairól a SportstatisztikaFacebook-oldalon Lang Zoltán.

A kilencven tételből álló felsorolást a Ferencváros focistái vezetik 6684 fős átlaggal. Mindez csupán 28.21 százalékos kihasználtságot jelent, de már ez is jó eredménynek mondható a tenyérlenyomatos beléptetőrendszer és a kötelező szurkolói regisztráció által sújtott időszakban. A Diósgyőr meccsire átlagosan 5373 ember jár, de a stadion kihasználtsága alig haladja meg az ötven százalékot.

A harmadik helyen némi meglepetésre nem egy újabb futballcsapat, hanem a veszprémi kézilabdázók állnak 4045 fős átlag-nézőszámmal, majdnem nyolcvan százalékos kihasználtsággal. A Debrecen és a Videoton következik, adataik közül különösen siralmas az új Nagyerdei Stadion kihasználtsága (vagyis inkább kihasználatlansága), ami a számítások szerint 17.82 százalékos.

A székesfehérvári jégkorongozók megelőzik az Újpest, a Győri ETO és a Nyíregyháza labdarúgóit, őket a győri női kézilabdázók követik. A másodosztályú labdarúgóklubok közül a nézőszámok tekintetében is a Vasas a listavezető, meccsenként 1438 emberrel.

Az élvonalbeli klubok közül az MTK teljesít a legrosszabbul (677 néző), az NB II-ben pedig a Siófok mérkőzéseire kíváncsiak a legkevesebben (244 néző).

Fontos hangsúlyozni, hogy az ide kattintva megtekinthető táblázat nem hivatalos adatok felhasználásával készült, tehát vélhetően a végeredmény nem pontos számokat tartalmaz, ennek ellenére a tendenciákat jól mutatja.

Olvasói sztorik