NB I

Elfogynak a nézők a stadionokból?

Egyre drámaibb a szurkolói létszám zuhanása az NB I-ben; hétvégén újabb negatív rekord dőlt meg.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A második körben négyezerrel voltak kevesebben az egy héttel korábbihoz képest. Lassan felesleges beszélni jegybevételről. Felcsút 1077, Kecskemét 1411, Kispest (MTK–Debrecen) 737 szurkoló. Íme néhány nézőszám az elmúlt hétvégéről. Enyhén szólva sem vevők az emberek a magyar labdarúgásra, és ez még akkor is így van, ha Pápán 3500-an voltak kíváncsiak a Fradi vendégszereplésére, az Újpest–Diósgyőr meccset pedig 3605-en tekintették meg.

Nevetségesen alacsony számok annak tükrében, hogy világszerte tízezrek járnak a meccsekre, hogy mást ne mondjunk, Kalmár Zsolt új csapatát, az RB Leipziget átlagosan 17 ezren buzdították – a német harmadosztályban.

Ez a szurkolói szám nyolc találkozón jött össze a magyar élvonal második fordulójában. Hogy a regisztrációt követelő klubkártyák, netán a kilátástalan színvonal vezetett ide, nehéz eldönteni, mindenesetre a vasárnap véget érő körben még az első fordulóhoz képest is jelentős a visszaesés: a 20.476 szurkoló 17.385-re zsugorodott, vagyis az átlag alig haladja meg a kétezret.

Nyíregyházán (4828) és Diósgyőrben (4314) lépte át a négyezres határt a nézőszám az első fordulóban. Úgy tetszik, a látottak nem vezették a stadionokba a szurkolókat, tudniillik a második körben már sehol sem voltak ennyien.

Az 1994–1995-ös idényben 5806 szurkoló látogatta átlagosan a magyar élvonal meccseit, ami nem sok, mégis manapság már elérhetetlen. Háromezer alá a 2005–2006-os évadban csökkent a nézőszám (2885), egy évre rá további 432-vel lett kevesebb a szurkoló. Fájdalom, tömegek azóta sem járnak az NB I-es derbikre, sőt négyezer szurkolónál több ma már csak elvétve jön össze a lelátókon – írja a Bors.

Olvasói sztorik