NB I

Ismét csökkent a nézőszám

Ezúttal hat százalékkal esett vissza a meccsek látogatottsága az élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB I helyszíni nézettsége 3001 fő/mérkőzésről 2812-re esett vissza. Három egyesület az ezerfős átlagnézőszámot sem éri el hazai pályán a futballelemzes.web4.hu összeállítása szerint.

Továbbra is toronymagasan vezeti a hazai nézettségi táblázatot a Ferencváros, amely átlagosan 9810 főt csalogatott ki a Puskás Ferenc Stadionba. A zöld-fehérek mögött jelentős hátrányban a Diósgyőr a második (5286 fő/mérkőzés). A harmadik helyen a Debrecen áll (4778). A Bp. Honvéd, az MTK és a Puskás Akadémia ezer főt sem tud kicsábítani hazai mérkőzéseire.

Idegenben is átvette a vezetést a Ferencváros. A legnagyobb múltú magyar csapat vendégjátékára átlagosan 5434 néző volt kíváncsi. Kevéssel marad le mögötte a Videoton (5173 fő/mérkőzés) és az Újpest (5166). A három legkevésbé vonzó csapatnak a Pécs, a bajnoki címvédő Győr és a sereghajtó Kaposvár bizonyult.

A teljes átlagot tekintve is megállapítható, hogy mindössze a Ferencváros tud elfogadható adatot produkálni. A fővárosi klub mérkőzésein átlagosan 7476 fizető nézőt regisztráltak. Második a Videoton (4001 fő/mérkőzés), míg harmadik a Debrecen (3855 fő). A legkevesebb nézőt a Kaposvár, a Paks és a Puskás Akadémia mozgatta meg.

Mindössze két klub használja ki legalább stadionja férőhelyeinek a felét. A Diósgyőr 56,57 százalékban, míg a Mezőkövesd 50,34 százalékban. A Debrecen visszaesett a harmadik helyre (49,56%). A Honvéd, az MTK és a Puskás Akadémia a tíz százalékot sem éri el.

Olvasói sztorik