NB I

Eltört az állkapcsa, több foga is kiesett

A pécsi Danijel Romicsra hosszabb kihagyás vár, a csapat többi sérültje hamarosan már pályára léphet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az utóbbi időben többen is megsérültek az NB I-es PMFC-Matias csapatának keretéből – a klub honlapja összeszedte, melyik játékos mikor térhet vissza.

Balogh Bélát a 19. fordulóban, a Haladás ellen cserélték le kényszerűségből. A középhátvéd összefejelt egy szombathelyi játékossal, vérezni kezdett, egyben eltört az orra. Közel másfél hétig nem edzett, szerda óta azonban újra teljes értékű munkát végez, és úgy tűnik, szombaton pályára léphet volt klubja, a Kecskemét elleni bajnokin.

A horvát védő, Andrej Csausics még a tavaszi nyitányon szenvedett bokasérülést Újpesten. Ennek ellenére folytatta a tréningeket, majd a Haladás elleni találkozót is végigjátszotta. Ezt követően már nem bírta a terhelést, Miskolcra nem utazott el a csapattal. Úgy tűnik, a bal bokája rendbe jött, és készen áll a visszatérésre a következő fordulóban.

Szombaton Szatmári Lóránd szorult komolyabb ápolásra a DVTK elleni bajnokin: egy miskolci becsúszását követen a bal bokáját fájlalta, nem is tudta vállalni a folytatást. Elsőre nagy volt az ijedtség, hiszen úgy tűnt, részleges bokaszalag-szakadást szenvedett. A későbbi diagnózis viszont már optimistább képet mutatott, a bal külső bokaszalagja csupán megnyúlt. Öt nappal a diósgyőri sérülését követően Szatmári már csatlakozott az edzésekbe. Állapota folyamatosan javul, a hétvégén már ő is hadra fogható lesz.

A tavasszal két gólt szerző támadó, Rácz Ferenc a keddi Ligakupa-negyeddöntőn idő előtt kényszerült elhagyni a játékteret. Az MTK-s Bese buktatta, ápolás után a jobb combját fájlalva ballagott le. Fájdalma a jobb térdére is kisugárzott, így nem akart kockáztatni. Bár sérülése nem tűnik súlyosnak, egy-két nap pihenő még várhat rá. Szombati játéka kérdéses.

Nem ilyen szerencsés Danijel Romics: a horvát középhátvéd a Ligakupa-mérkőzés tizedik percében súlyos sérülést szenvedett. Egy párharc során kapott egy könyököst, eltört a felső állkapcsa, ráadásul az esetnél több foga is kiesett. A védőt rögtön kórházba kellett szállítani. A körülményekhez képest jól van, ám megműtötték, jelenleg is a szájsebészeti klinikán kezelik. Teljes felépülése hosszabb időt vesz igénybe.

Olvasói sztorik