NB I

Bombagólok formájában érkezett visszajelzés

A Pécs támadója, Rácz Ferenc minél több játékpercet szeretne kiharcolni, minden nap ezért dolgozik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A PMFC-Matias önbizalommal telve várhatta az élvonal huszadik fordulóját, amikor a Diósgyőr otthonába látogatott. A hazaiak hamar kétgólos előnyt harcoltak ki, aztán a pécsiek is elkezdtek egyre jobban játszani. A találkozó végül 2-2-es eredménnyel ért véget – a vendégek Rácz Ferenc bombagóljával egyenlítettek. A szombathelyi születésű támadó az Újpest ellen is szerzett egy emlékezetes találatot. Ezen a héten sűrű lesz Robert Jarni legénységének programja, hiszen a Ligakupában az MTK-t fogadják, majd hétvégén a Kecskemétre látogatnak.

A Rangadó.hu érdeklődésére Rácz Ferenc értékelte a Diósgyőr elleni bajnokit, és elmondta, nagyon boldog, hogy átélhetett két ilyen találatot.

– Tekintve a mérkőzés képét, elégedettek lehetünk az egy ponttal. Idegesen kezdtük a találkozót, és nagy távolság volt az egyes csapatrészek között, vagyis folyamatosan úton voltunk. Ezt a Diósgyőr hamar meg is büntette. Két gól formájában elég nagy pofont kaptunk, és dacból kezdtünk el focizni. Jöttek a jó egyéni teljesítmények, amelyek később hatványozódtak. Összességében megérdemeltük az egy pontot – mondta Rácz Ferenc.

– Kettő-nullnál megfordult a fejükben, hogy akár nagyobb vereségbe is belefuthatnak?
– Nem, de csalódottak voltunk, hiszen nem ezért utaztunk Diósgyőrbe, és nem azért dolgoztunk egész héten, hogy ilyen teljesítményt nyújtsunk. Ekkor jött a már említett dac.

– Újabb hatalmas gólt szerzett. Mekkora önbizalmat adnak ezek a találatok?
– Minden nap azért dolgozom, hogy egyre jobb legyek. Ezúttal gólok formájában érkezett a visszajelzés, aminek nagyon örülök. Hitet és önbizalmat ad a továbbiakra nézve, de okosan kell felhasználni.

– Szerzett már az újpestihez hasonló gólt?
– Az NB II-ben már volt szerencsém hasonló gólt lőni, de az élvonalban még nem. Büszkeséggel tölt el, és hálát adok istennek, hogy ezt az érzést megélhettem.

– Jól megy a játék, gólokat szerez, hogy érzi, mikor lesz stabil kezdőjátékos?
– Minél több játékpercet szeretnék kiharcolni, de erről elsősorban nem engem kell megkérdezni. Én, ahogy eddig, továbbra is teszem a dolgomat.

– Két győzelemmel, és egy döntetlennel kezdték a tavaszi szezont…
– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vagyunk elégedettek az eredményekkel. Ennek ellenére hisszük, hogy képesek vagyunk jobb játékot nyújtani. Egy jó alapot letettünk, de ezt tovább kell vinni. Azért dolgozunk és készülünk, hogy minden meccsen meglegyen a győzelem esélye. Úgy futunk neki egy mérkőzésnek, hogy sikerül majd nyernünk.

– Kedden az MTK-t fogadják a Ligakupában. Mennyire fontos a csapatnak ez a sorozat?
– Mivel minden sorozatban állunk, ezért sűrű a program. A bajnokságnak persze prioritása van, de csak magamat tudom ismételni, szeretnénk minden meccset megnyerni, és minél messzebb eljutni a kupákban is. Nem tudom, milyen kezdő-tizeneggyel áll fel a csapat az MTK ellen, de bárki is játszik majd, mindenki mindent meg fog tenni a továbbjutásért.

Olvasói sztorik