NB I

Igazi csapatmunka folyik Kecskeméten

A Diósgyőr ellen gólt szerző Novák Csanád szerint a kiváló összhangnak köszönhető a KTE tavaszi villámrajtja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szombat délután a Diósgyőr együttesét verte 2-1-re a Kecskemét, amely így két győzelemmel villámrajtot vett az OTP Bank Liga tavaszi idényében, és jelenleg a nyolcadik helyet foglalja el. A DVTK ellen az első gólt a találkozó elején Novák Csanád egy szép támadás végén szerezte meg, a vendégkapusnak esélye sem volt megfogni a sarokra érkező bombaerős fejest. A szezonbeli harmadik találatát jegyző húszéves támadó a Rangadó.hu érdeklődésére értékelte a miskolciak elleni összecsapást.

– Nehéz meccset játszottunk, erre is számítottunk előzőleg. Nem hátráltunk be, a győzelemért és a három pontért szálltunk harcba. Támadólag léptünk fel és szerencsére sikerült is nyernünk – kezdte a 201 centis Novák Csanád. – Szervezetten és keményen védekeztünk, ebből pedig jól kontráztunk. Ezen kívül az összhang, valamint az igazi csapatmunka volt a győzelem kulcsa.

– Gyönyörű fejes góllal szerzett vezetést, amely a kapufa érintésével került a hálóba. Hogyan emlékszik vissza a találkozóra?
– Kitl Miklós elment a szélen, és amikor a szélen van a labda, akkor nekem az a dolgom, hogy mindig ott legyek a kapu előtt. Jött a beadás, sikerült megelőznöm a védőmet, és már csak arra emlékszem, hogy benn van a kapuban a labda.

– Két győzelemmel kezdték a tavaszt, minek köszönhető a villámrajt?
– Kiváló felkészülésen vagyunk túl, és nagyon jó az összhang a csapaton belül, az öltözőben is remek a hangulat. Mindenki jóban van mindenkivel és szerintem ennek is köszönhető a remek tavaszi rajt.

– Mire számít a folytatásban? Mi a KTE célja a tavasszal?
– Minél több meccset szeretnénk nyerni, és szeretnénk minél feljebb kerülni a tabellán. Konkrét célkitűzés nem hangzott el a télen, annyi csak, hogy amennyi mérkőzést meg tudunk nyerni, annyit nyerjünk is meg – mondta az U21-es válogatott Novák Csanád.

Olvasói sztorik