NB I

Pluszmotiváció és bizonyítási vágy

A Kecskemét fiatal támadója, Novák Csanád jó mérkőzésre számít volt csapata, a Győri ETO ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 11. fordulójában a bombaformában lévő MTK vetett véget a Kecskemét jó sorozatának. A kevés helyzetet hozó találkozón végül Kanta József tizenegyes-gólja döntött. A KTE ezzel a vereséggel a tabella tizedik helyére került, és csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a Győri ETO mögé, amely tavasszal egészen az utolsó fordulóig versenyben volt a bajnoki címért. A hetedik fordulóban éppen ezt a párharcot kellett félbeszakítania a játékvezetőnek a heves esőzés miatt. A meccset szerda este pótolják a csapatok.

Ha valakinek, akkor Novák Csanádnak különösen érdekes lehet ez a találkozó. A kecskemétiek húszéves csatára korábban Győrben játszott, és ott mutatkozott be az NB I-ben. A Rangadó.hu megkeresésére értékelte az MTK elleni mérkőzést és elmondta, hogy van benne pluszmotiváció az ETO ellen.

– Két olyan csapat mérkőzött, amelyek a védekezésre fektették a hangsúlyt. Kimondottan nagy helyzet egyik oldalon sem alakult ki. Egy vitatott büntetőt sikerült értékesítenie az MTK-nak, amivel megnyerte a találkozót. Úgy gondolom, nem játszottunk rosszul. Szerintem nem érdemeltünk vereséget, de már nem szabad ezzel foglalkozni, hanem a következő bajnokira kell koncentrálni – mondta Novák Csanád.

– Hamar el is jön a következő bajnoki, hiszen szerdán az ETO elleni elmaradt találkozót pótolják. Volt győri játékosként milyen érzésekkel vág neki a mérkőzésnek?
– Igen, nagyon jó mérkőzésre számítok. Természetesen van bennem pluszmotiváció és bizonyítási vágy a volt csapatom ellen. Mindkét együttesnek nagy szüksége van a pontra, pontokra. Mi mindent meg fogunk tenni, hogy győztesen hagyjuk el a pályát.

– A Győr csak jobb gólkülönbségével előzi meg a Kecskemétet. Mennyire reális a tabellán elfoglalt helyezésük?
– Sokkal jobb csapat az ETO, mint ahogyan most szerepel, nem itt kéne állnia a tabellán. Nem tudom, mi nem működik náluk, de én már a Kecskemét játékosa vagyok, ezért ez nem is tartozik rám és nem is foglalkozom vele.

Olvasói sztorik