NB I

Az MTK állította meg a Kecskemétet

A fővárosi együttes folytatta sorozatát: idegenben győzött 1-0-ra az élvonal 11. fordulójában.
OTP Bank Liga, 11. forduló
Kecskeméti TE – MTK 0-1 (0-1)
Kecskemét, 1500 néző. Játékvezető: Bognár T.
KTE: Tujvel – Botka (Gréczi, 68.), Lovrics, Karan, Varga R., Fótyik – Eninful (Patvaros, 51.), Szavics, Kitl – Bebeto (Novák Cs., 61.), Balázs Zs. Edző: Bekő Balázs
MTK: Hegedűs – Poór, Vukmir, Kelemen D., Hidvégi (Nagy T., 81.) – Vass Á., Kanta J., Pölöskei Zs. – Horváth Zs. (Hajdú Á, 92.), Torghelle, Bese (Vass P, 90.). Edző: Garami József
Gólszerző: Kanta J. (tizenegyesből 45+2.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Augusztus óta nem talált legyőzőre az OTP Bank Ligában a Kecskemét és az MTK. A hazaiak legutóbb a negyedik fordulóban, a Diósgyőr vendégeként kaptak ki, míg a fővárosi együttest az ötödik körben a Videoton verte 5-0-ra, azóta viszont pontot sem veszített. A két csapat az NB I 11. fordulójában egymással találkozott, Kecskeméten.

A mérkőzés előtt a hazaiak csapatkapitányát, Vladan Szavicsot köszöntötték, aki 150. meccsét játszotta az élvonalban. Az ötödik percben az ünnepelt adott be, de Varga Róbert kevéssel mellé csúsztatott. Az MTK próbálta sok passzal felépíteni támadásait, egy ilyen akciónak a végén Torghelle találta el 16 méterről a kapufát – tudósított a KTE honlapja.

A vendégek birtokolták többet a labdát, de főleg csak pontrúgásokból tudtak veszélyeztetni, amiket a hazai védők rendre kivágtak a kapu elől. A 28. percben felért az ellenfél kapujához a KTE, de Balázs Zsolt fejese mellé szállt. Tíz perccel később Varga lőtte fölé Botka beadását alig nyolc méterről. A 43. percben Botka lőtt nem sokkal mellé egy szabadrúgás után.

A félidő ráadásában Varga ellen fújt büntetőt a játékvezető: Kanta József állt a labda mögé, és nem hibázott, így némileg váratlanul az MTK szerzett vezetést közvetlenül a szünet előtt (0-1).

A 49. percben Tujvel védte Torghelle lövését. Az 59. percben Varga vette célba távolról az MTK kapuját, de nem találta el azt. Az MTK elsősorban az eredmény tartására koncentrált, így nem is igen forogtak veszélyben a kapuk. A hetvenedik percben Pölöskei Zsolt a tizenhatos előteréből lőtt mellé. Két perccel később Gréczit takarították el a tizenhatoson belül – a bíró szerint szabályos volt a szerelés. Hasonlóval próbálkozott Novák is a 76. percben, de ez sem ért tizenegyest.

A 78. percben Balázs Zsolt lövése sem dolgoztatta meg Hegedűs kapust. A hajrában beszorította az MTK-t a Kecskemét, de a fővárosi együttes tartotta előnyét, így sorozatban hatodik meccsét nyerte az élvonalban. A Kecskemét szinte napra pontosan két hónap után szenvedett vereséget az OTP Bank Ligában.

– Az első félidőben inkább az MTK dominált, és jobban játszott. A Kecskemét egy buta, de teljesen jogos tizenegyes miatt hátrányba került, majd a szünet után szerkezetet váltott, ekkor már végig uralta a játékot, és voltak lehetőségei is. Akadt egy tizenegyes-gyanús szituáció, de mondhatjuk, hogy a fővárosiak megérdemelten vitték el a három pontot. A KTE játékban ugyanazt hozta, mint a közelmúltban, csak az első félidőben előrefelé voltak vékonyabbak. Garami József annak idején öt évig volt az edzőm – azt a rutint, ami neki van, nem lehet tanítani, most is profin, rutinos lehozta a meccset – mondta a Rangadó.hu szakértője, Czéh László, a Pécs, a Kecskemét és a Ferencváros korábbi kiváló játékosa.

Olvasói sztorik