NB I

Egykori sikerei színhelyén vesztett Szivics

Kiállítás és újrarúgatott tizenegyes is volt a Kecskemét és a Diósgyőr 2-1-es mérkőzésén.
OTP Bank Liga, 19. forduló
Kecskeméti TE – Diósgyőri VTK 2-1 (1-1)
Kecskemét, 1900 néző. Játékvezető: Vad II
KTE: Tujvel – Lovrics, Szkopljak, Karan, Gyagya (Patvaros, a szünetben), Laczkó Zs. – Vukaszovics, Szavics (Szivacski, 92.), Kitl – N’Diaye (Gréczi, 77.), Novák. Edző: Bekő Balázs
DVTK: Antal B. – Okuka, Szalai V., W. Alves, Huszics – Koman (Bognár I., 75.), Krsztics – Gosztonyi (Barczi, 75.), Grumics, Takács T. (Bacsa, 75.) – Griffiths. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Novák (10.), Huszics (öngól 67.), illetve Takács T. (25.)
Kiállítva: W. Alves (30.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A sérült Kovács Gábor, illetve a sérülés után lábadozó Egerszegi Tamás és Julian Jenner sem volt tagja a Diósgyőr keretének a kecskeméti mérkőzésen az élvonal 19. fordulójában. Ott volt viszont a vendégek kezdőjében a télen igazolt Koman Vladimir.

A tizedik percben Kitl Miklós kiváló beadását Novák Csanád a kapufa segítségével fejelte a hálóba (1-0). Az alföldiek egyáltalán nem kezdtek megilletődötten a némileg magasabban jegyzett DVTK ellen, és teljesen megérdemelten jutottak vezetéshez két tehetséges fiatal játékosuk összjátéka után. A 25. percben Gosztonyi beadását Takács Tamás továbbította a kapuba, Tujvel kiütötte, de már csak a gólvonalon túlról (1-1).

A harmincaik percben N’Diaye elesett a tizenhatoson kívül William Alves mellett, ezért a hazaiak szabadrúgáshoz jutottak, a vendégek védőjét pedig kiállított a túlságosan súlyos ítéletet hozó játékvezető, mert nem volt olyan komoly a szabálytalanság. Szavics lövését Antal Botond megfogta. Érezte ezt Vad II István is, aki a túloldalon hamarosan kompenzált, miután Karan eltalálta Takács Tamás lábát a tizenhatoson belül. A kiállítás ezúttal elmaradt, a büntetőt Gosztonyi belőtte, de a bíró újrarúgatta, másodszor viszont Tujvel kivédte!

Emberhátrányban is megőrizte támadó felfogását a Diósgyőr, a létszámhátrány tulajdonképpen nem is látszott, de a 41. percben egy hazai szabadrúgás után N’Diaye fejelt a hálóba, ám a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. A szünet előtt N’Diaye lövése után Antal Botond nagy védést mutatott be.

A 61. percben N’Diaye lőtt közelről, éles szögből, de Antal és Szalai Vilmos közös erővel szögletre mentett. Hat perccel később, egy szöglet után Karan fejelt a kapu felé, a labda a menteni igyekvő Huszics fejéről került a hálóba, öngól (2-1). A 71. percben Griffiths próbálta meglepni Tujvelt, de távoli emelése a kapu fölé szállt. Ezután hármas cserével próbálkozott Tomiszlav Szivics. A 82. percben Griffiths a labdára koncentrált, de eközben izomból fejbe rúgta Karant, aki ájultan esett össze, de a vétkes csak sárga lapot kapott.

Mivel az eredmény a hajrában már nem változott, Tomiszlav Szivics egykori sikerei színhelyén szenvedett fájó vereséget.

Nagy az öröm Kecskeméten, de nagyon kár érte, hogy csak kétezer néző látta a helyszínen ezt a találkozót, mert bármilyen szinten megállná a helyét. Az előzetes várakozásoknak megfelelően lüktetett a játék, persze akadtak hibák, még a játékvezetésben is. A mai meccs is bizonyította, hogy a magyar gyerekeben van potenciál. Miért ne a saját fiataljainknak adjunk lehetőséget? És ez nem csak a Kecskemétre, hanem a többi NB I-es csapatra is vonatkozik. A Diósgyőr számára nagy hátrány volt, hogy hosszú időn keresztül emberhátrányban kellett futballoznia – mondta a Rangadó.hu szakértője, Czéh László, a Kecskemét, a Videoton és a Ferencváros egykori kiváló játékosa.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik