NB I

Mínusz háromról nem lett iksz

A Kecskemét már 3-0-ra is vezetett, de végül csak egy góllal győzött a Lombard Pápa ellen.
OTP Bank Liga, 18. forduló
Kecskeméti TE – Lombard Pápa Termál FC 3-2 (2-0)
Kecskemét, 1000 néző. Játékvezető: Erdős
KTE: Tujvel – Lovrics (Patvaros, 34.), Szkopljak, Karan, Gyagya, Laczkó Zs. – Vukaszovics, Szavics (Szivacski, 84.), Kitl (Eninful, 71.) – N’Diaye, Novák. Edző: Bekő Balázs
Pápa: Szűcs L. – Zulevs, Csizmadia, Bogunovics, Völgyi – Stieber A., Király B. (Csilus T., a szünetben), Pongrácz (Waltner, 65.), Frizoni (Yannick, 79.) – Seye, Popin. Edző: Lengyel Ferenc
Gólszerzők: Kitl (20.), N’Diaye (37., 53.), illetve Seye (77.), Waltner (79.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Lombard Pápa elleni mérkőzéssel kezdte meg a tavaszi szezont a Kecskeméti TE. Bekő Balázs, a KTE vezetőedzője Nagy Zoltán, Fótyik Dominik, valamint Sztefan Radoja játékára sem számíthatott.

Jobban kezdett a hazai együttes: Szavics lövését kellett blokkolnia a pápai védelemnek, majd Vukaszovics lőtt nem sokkal mellé. Szűcs Lajosnak is akadt dolga: a kilencedik percben Novák fejesét hárította. A huszadik percben érett góllá a KTE fölénye: egy kontra végén Novák, Vukaszovics, majd N’Diaye volt a labda útja, de végül Kitl Miklós talált a hálóba (1-0). A 24. percben válaszolhatott volna a Pápa, ám Zulevs lövésénél Tujvel jól helyezkedett.

A 37. percben megduplázta előnyét a Kecskemét: Tujvel kirúgása után N’Diaye tört kapura, és magabiztosan értékesítette a ziccert (2-0). A félidő hátralevő részében felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de újabb gól nem esett – derül ki a kecskeméti klubhonlap tudósításából.

Popin lövése nyitotta második játékrészt, de Tujvel ismét magabiztosan védett, majd Csizmadia szabadrúgása kerülte el a kaput. A kihagyott helyzetekre góllal válaszolt a KTE: Vukaszovics szerzett labdát, kiugratta Bebetót, aki ismét higgadtan váltotta gólra a remek lehetőségét (3-0). Eldőlni látszott a találkozó, de a pápaiak ezt nem gondolták így: a 65. perc környékén többször is próbálkozhattak, sikertelenül. A 69. percben Szűcs mutatott be bravúrt N’Diaye fejesét követően. A 77. minutumban szépített a Lombard: Seye lőtt gólt Waltner passzából (3-1). Két perc múlva ismét teljesen nyílt lett a találkozó: Popin fejese után Waltner Róbert sodorta a hálóba a játékszert (3-2).

A hajrában mindent egy lapra feltéve támadott a vendégcsapat, de kihúzta a Kecskemét, amely 3-0 után igencsak elkényelmeskedte a hajrát, és ez majdnem két pontjába került.

– A pálya mély talajhoz képest nagyon jó, lüktető iramú, izgalmas meccset láthattunk, amelyet végül majdnem döntetlenre hoztak a vendégek – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Czéh László, a Kecskemét, a Ferencváros és a Videoton korábbi kiváló játékosa. – Három-nullig nagyon jól nézett ki a Kecskemét játéka, hiszen három helyzetből hármat kihasznált, míg a pápaiaknak nagy lehetőségük nem volt. A második felvonás második felében volt egy nagy helyzete a KTE-nek, amellyel végleg lezárhatta volna a találkozót a hazai együttes, de ez kimaradt, a Lombard pedig egy perc két gólt szerzett. Mintha a hajrára kipukkadtak volna a kecskemétiek, de ez talán természetes is, hiszen többen is voltak a csapatban, akik ősszel nem kaptak annyi lehetőséget. A jó helyzetkihasználásuk előtt le a kalappal. A pápaiak fizikálisan nagyon rendben vannak, ilyen szempontból ellenfelük fölé nőttek, játékban viszont jobbak voltunk.

Olvasói sztorik