NB I

„Hemingway nem gondolkodik bennem”

Dajka László szerint a Bp. Honvéd tulajdonosa több rossz döntést hoz, mint amennyi jót.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Annak idején kilenc évet töltött a Bp. Honvéd csapatában a válogatott középpályás, Dajka László, aki több mint kétszáz bajnoki meccsen több mint ötven gólt lőtt a kispestiek színeiben. Edzői karrierje során számos klubnál megfordult, legutóbb a Puskás Akadémián, Békéscsabán, majd az U21-válogatottnál tevékenykedett. A Dinó Sporthíradó hétfői adásában arról is beszélt, mi a véleménye egykori klubja lehangoló jelenéről, és egy esetleges felkérés esetén vállalná-e a vezetőedzői posztot?

– A Honvédnál nem látom azt a koncepciót, azt a szakmai irányvonalat, ami elindult volna, hogy a mindenkori vezetőedzővel egyformán gondolkodva végigvigyék – kezdte Dajka László. – Kapkodást látok, váltást a kispadon. Először nem hoztak új játékosokat, jöttek az akadémisták, a kölcsönadott játékosok visszatértek, majd egyik pillanatról a másikra érkezett hét-nyolc új ember. Marco Rossit felkészült edzőnek tartom, de nem szeretnék belemenni, hogyan jött létre az ő visszahozatala. Valószínű, hogy ő is bizonyítani akar, a csapattal együtt. Egy biztos: nehéz félév következik a Honvédnál…

– Ha kiesőhelyen állna a Honvéd, és George F. Hemingway megkeresné önt, vállalná az edzői posztot?
– Ez nagyon nehéz kérdés. Nem igazán tudom meghatározni, hogy mi zajlik a Honvédnál, de valami miatt Hemingway úr nem gondolkodik bennem. Még azt sem mondanám, hogy ez engem különösebben nem zavar, mert lehet, hogy zavar, de nem igazán foglalkozom vele. Ő abban gondolkodik, akiben akar. Egyelőre úgy látom, hogy több rossz döntést hoz, mint amennyi jót. Nem akarok ezzel foglalkozni, ez legyen az ő dolga.

– Továbbra is munka nélkül van?
– Most sok minden van a háttérben, úgyhogy egy hónapon belül valaminek ki kell alakulnia, mert becsületesen kivártam. Továbbra is normális munkát szeretnék, mert úgy érzem, hogy Felcsúton, Békéscsabán és az U21-es válogatottnál is pozitív eredményeket produkáltam. Még mindig szeretnék egy olyan munkát, ahol hittel, és teljes odaadással, koncentrációval, eredményesen tudok dolgozni. Az esély megvan rá.

Olvasói sztorik