NB I

Mátyus minden jót kívánt Hemingwaynek

Az angolul üzenő Mátyus most ismét angolul reagált a kispesti tulajdonos kirohanására.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A történet már unásig ismert: a Nyíregyháza vezetőedzője, Mátyus János szerint az MLSZ NB I-es bizottságának elnökeként a Bp. Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway tehet arról, hogy a tavaly decemberről elhalasztott, Paks elleni bajnoki meccsen erősen tartalékos összeállításban kellett futballoznia a Spartacusnak, mert a szövetség nem egyezett bele az újabb időpont-módosításba, ezért csak a játékoskeret tavalyi tagjai léphettek pályára.

„We meet soon, my team is ready to fight, Mister…”, vagyis hamarosan találkozunk, a csapatom készen áll a harcra, uram – mondta az 1-1-re végződött paksi meccs után angolul Mátyus, és bár soha nem vallotta be, de nyilvánvaló, hogy Hemingwaynek szólt az üzenet.

A két csapat szombaton összecsapott egymással, és 2-0-ra a házigazda nyíregyháziak győztek.

„Bohócokra nincs szükség, az ilyen figurák ártanak a magyar futballnak. Ez az ember cirkuszt akart, nem hiszem, hogy aljas megfontolásból hazudozott volna. Tudom, hogy a pro licences képzéseken észt nem osztanak, de egy profi edzőnek meg kell tanulni felelősségteljesen nyilatkoznia. Ez is a magyar futball nagy problémája. Egy Garami Józsefre, egy Supka Attilára büszkék lehetünk, a Mátyushoz hasonló figurák kapcsán viszont el kell gondolkodni, hogyan osztják a licenceket” – fogalmazott a Bp. Honvéd tulajdonosa egy hétfő reggeli tévéműsorban.

A Rangadó.hu megkereste Mátyus Jánost, aki egy rövid angol mondattal kívánt reagálni Hemingway epehányására: „All the best, Mister!”, vagyis minden jót, uram.

Olvasói sztorik