NB II

Pásztor József szedjen Cavintont!

A Békéscsaba korábbi vezetőedzője, Dajka László szerint a szakmai igazgatónak rossz a memóriája.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A múlt héten volt napra pontosan egy éve, hogy ismét állás nélkül van a Bp. Honvéd egykori válogatott klasszisa, a Kecskemét, a BVSC, a Debrecen, a Sopron a Zalaegerszeg, a Tatabánya és a Békéscsaba korábbi vezetőedzője, Dajka László. A Dinó Sporthíradó hétfői adásában elmondta, hogy a közelmúltban kétszer is járt Spanyolországban, bár tudja, hogy a magyar edzőknek kevés esélyük van elhelyezkedni arrafelé.

– Egy ideje nem edzősködöm, mert úgy vagyok vele, hogy nagyon szeretnék normális helyen dolgozni, nagyon szeretnék normális munkát kapni, ahol teljesítményt lehet produkálni – kezdte Dajka László. – Alsóbb osztályú megkeresésem volt, de inkább úgy vagyok vele, hogy várok egy kicsit, és szeretnék egy olyan lehetőséget, amiben esetleg ki tudok bontakozni. Összességében ez lenne a lényege az egésznek. Emellett el kell mondanom, hogy tavaly ősszel is kint voltam Spanyolországban egy hétig, és februárban is, tehát keresem a megoldást, de a magyar edzőknek borzalmasan kevés esélyük van egy olyan ország felé, mint mondjuk Spanyolország. Arra nyitok, arra próbálok menni, amerre a nyelvet beszéli az ember, és spanyolul nagyon jól beszélek. Nagyon szeretném, ha a lehető legrövidebb időn belül több közöm lenne a labdarúgáshoz…

Dajka legutóbb az NB II-es Békéscsaba edzőjeként dolgozott, de egy évvel ezelőtt, tavaly április elején távoznia kellett, pedig csapata a tabella második helyén állt, és a feljutásért küzdött. A hatvanadik születésnapját a közelmúltban ünneplő szakmai igazgató, Pásztor József a Nemzeti Sportban azt nyilatkozta, hogy érkezett egy edző kívülről – nem nevesítette –, szétzavarta a csapatot és telerakta külföldiekkel, ezért továbbra is álom az NB I Békéscsabán.

– Ebben az újságcikkben meg lettem szólítva. Nekem ez kellemetlen. Ilyen dolgok vannak a cikkben, hogy az előző év csapata, amely tulajdonképpen negyvenmillió forintból gazdálkodott, szét lett zavarva, meg ehhez hasonló vélemények – magyarázta Dajka. – Ehhez én csak annyit tudok mondani, hogy amikor érkeztem, senkit nem küldtünk el, jóval jobb anyagi körülmények közé kerültünk, többszörösére emeltük a prémiumot, és ott maradt mindenki, aki ott volt, ezt bármikor tudom bizonyítani. Hoztunk külföldről játékosokat. Előtte is, meg máskor is románoznak meg külföldiznek Békéscsabán, de ehhez csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy egyetlen román labdarúgót hoztam, ő is tíz éve Magyarországon futballozott. Úgy hívják, hogy Sorin Botis, és a mi csapatunknak magasan a legjobb embere volt. Őszi elsők voltunk három ponttal, és senkit nem zavartunk el. Félévkor ment el három ember, aki hónapokon keresztül sérülésekkel bajlódott. Érkezett két kolumbiai, és ezen kívül négy-öt román játékos, akikkel Pásztor József tárgyalt, az ő javaslatára ment ki, velem megbeszélve. Tárgyalt a játékosokkal, idehozta őket, és természetesen az én beleegyezésemmel – mert nem voltak rossz futballisták – odakerültek a csapathoz, hogy erősödjünk. Ezért nem értem ezt az egészet. Nagyon furcsa nekem a Józsi, mert azt hiszem a nyolcadik helyen álltak, amikor ez a cikk megjelent, és azt mondta, hogy ismét nagyon nagy szükség van öt-hat minőségi labdarúgóra. Azóta nyertek három meccset egymás után tízen fölüli rúgott góllal, tehát tulajdonképpen a Józsi degradálta a csapatát, azóta csak nyernek, és itt a lényeg, amit szeretnék mondani, ez nagyon fontos: a jelenlegi Békéscsabának a kerete semmivel nem rosszabb, mint a Nyíregyházáé, tehát meg kell keresni a gondokat… Józsinak csak annyit, hogy szívből gratulálok a hatvanadik születésnapjához, de javasolnék neki reggelente egy szem Cavintont, és akkor talán jobban tudna emlékezni azokra a dolgokra, amelyek megtörténtek.

Dajka László szerint a csabai klubnál Pásztor Józsefnek nagyon kényelmes állás a szakmai igazgatói poszt, mert tulajdonképpen semmilyen nyomás nincs rajta.

– Ha sikerek lennének, és csapat a bajnoki címért küzdene, akkor minden feledésbe merülne. Azt nem tudják elvenni, hogy őszi elsők voltunk, a bajnoki címért játszottunk – folytatta Dajka. – Amikor eljöttem, Pásztor Józsi maradt az edző, és néhány mérkőzéssel később jött Komjáti András. Tegyük hozzá, hogy Pásztor Józsefnek nagyon kényelmes állás a szakmai igazgatói poszt, mert tulajdonképpen semmilyen nyomás nincs rajta. Nyugodtan nyilatkozhat, hiszen ő egy ikon Békéscsabán, aki szenzációs labdarúgó volt, le a kalappal. Nekünk nem volt rossz a kapcsolatunk, és most sem az, de nem tetszik a nyilatkozata, időnként oda kellene figyelnie, ezért javasoltam a Cavintont.

Olvasói sztorik